z tego co się powycierałem po serwisach, to któryś z dostępnych interfejsów na pewno rozpoznaje która cewka padła
Wersja do druku
z tego co się powycierałem po serwisach, to któryś z dostępnych interfejsów na pewno rozpoznaje która cewka padła
Pytaj chłopaków z Biłgoraja - u nich koło bazy PKS jest nieduży serwis i był tam mechanik, co znajomemu (co prawda kilka lat temu, ale serwis z czego wiem jeszcze jest) bez uzycia kompa diagnozował umierająca cewkę.
Nie wiem jaki miał tok postępowania - może jasnowidz :D
U siebie sprawdzalem "Snap-On" wchodzil bardzo gleboko w ECU i wywalal ktory cylinder wypada.Pozyczalem to z BMW Service wiec gowna nie mieli.....wiecej pomoc nie dam rady :medit: :medit: :medit: ...nie wyskakuja Tobie zadne inne bledy czy te przerywanie/wypadanie nie jest wystarczajaco intensywne zeby wykryc?pozdro
m62 moim INPA wykrywa chwilowy brak zapłonu danego cilindra i odrazu wali błędem.
poprostu odpinaj i podłaczaj kostki przy cewkach i patrz jak sie silink zachowuje jak trafisz na ta wadliwa to nie bedziesz widział ruznicy i nie buj sie nie zabije cie prad bo do cewki dochodz mały dopiero z cewki jest "troszkie" wiekszy pozdrawiam