Panowie jak po kolei dostać sie do tunera fm w tylnym słupku ,żeby niczego niepotrzebnie nie rozbierać?
Wersja do druku
Panowie jak po kolei dostać sie do tunera fm w tylnym słupku ,żeby niczego niepotrzebnie nie rozbierać?
Demontaż słupków tylnych. Kanapy. Tylnej półki i dopiero masz dostęp do wszystkich śrub mocujących tuner radiowy
Po demontażu lewego tylnego słupka, tuner widać, ale masz dostęp tylko do dwóch górnych śrub
ok,dzięki.
Z moich obserwacji wynika że wystarczy zdemontować poszycia słupka. Tumer (metalowy, to jest chyba wzmacniacz FM) montowany jest na 2 śrubki (górne), dolne są wsuwane w szynę. Ale sprawdzałem to tylko w modelach przedliftowych (2001, 2002, 2004) i nie wiem czy w poliftach czegoś nie zmienili. Nie wiem czy w tych 3 autach ktoś przede mną już tam nie siedział i po prostu nie dał tych śrubek, choć w żadnym z aut tuner nie był wymieniany.
W swojej za pierwszym razem wyjmowałem kanapę i półkę tylną, nawet wyrywałem gąbkowe wygłuszenie żeby dostać się jakoś do tych dolnych śrubek, których nie napotkałem potem na swoim miejscu. W następnych autach już nie demontowałem niczego poza poszyciem słupka (górne i dolne), po czym odkręcałem dwie górne śrubki i tuner z wielkim oporem wychodził do góry. Ale czy to fabrycznie ich tam nie ma to pewności nie mam.