Witam.
Panowie ile może kosztować ćwiartka z Bmw e32 1989 (ocynk)? Blacha w idealnym stanie, zero rdzy ?
Wersja do druku
Witam.
Panowie ile może kosztować ćwiartka z Bmw e32 1989 (ocynk)? Blacha w idealnym stanie, zero rdzy ?
200,- max, mało kto wstawia ćwiarę do E32, to nie auto na takie zabiegi. Jak by to był element P&P to inna rozmowa.
Doskonale o tym wiem. Tylko kolega chce przyjechać do mnie po środek (chyba olsztyn) i chciał od razu ćwiartkę zawinąć jak zdrowa.
Jak sobie pomyśle ile to wycinania i modzenia to chyba sobie odpuszczę ;)
Pod uwagę należy wziąć również aktualną temp za oknem ;) u mnie -16 i za 2 stówki wole żeby to stało normalnie na kołach, tym bardziej że jak wytnę ćwiartkę to samochód będzie uziemiony i nawet go nie przestawię gdy zajdzie taka potrzeba.
Dzięki za odpowiedzi, Pozdro!
No fakt. Blachy na końcu sprzedawaj. Może być ciężko ale może ktoś się trafi
Ja chętnie kupię całą budę E32, najlepiej poliftową, ale niekoniecznie. Zależy mi głównie na przodzie i tyle, reszta jest mniej ważna, czyli zgnite progi itp nie stanowią problemu. Może być wybebeszona z napędu, zawieszenia, wnętrza itp. Byleby po zewnątrz było w miarę kompletnie.
No i najlepiej jak ktoś miałby transport, bo ja nie mam czasu na wojaże po Polsce. Chyba że max 200km w jedną stronę.
Niektóre spawy były miedziowane plus katofereza, która z natury jest równie dobra jak ocynk, jeżeli zrobiona poprawnie, patrz merc W124, podobno zmieniali kąpiele codziennie. e32 I e34 też nie są złe, biorąc pod uwagę ile mają lat. Wszędzie tam, gdzie czai się rdza wynika raczej z wad konstrukcyjnych nadwozia oraz braku mycia podwozia po zimie.
Dzisiaj technologie tak poszły do przodu, że ocynk jest tańszy od katoferezy, ale czy lepszy, to już dywagacja.