-
Mokry dywanik
Witam wszystkich. Ostatnio zauważyłem, że po opadach deszczu mam mokry dywanik z przodu u pasażera. Gdzie szukać przyczyny? Jedyne co mi się nasuwa to odstająca dolna uszczelka (podszybie) właśnie z prawej strony ale mój mechanik wyklucza, że to jest przyczyną. Więc gdzie szukać. Pozdrawiam i proszę o pomoc.
-
-
Mam. Leje się pod tapicerką?
-
Czasami przewody odprowadzające wodę się zapychają i woda nie ma ujścia po czym potrafi się dostać w miejsce o którym mówisz.
-
Odpływy wody z szybra są w rogach. Często parcieją wężyki na odpływach i woda leje się po słupku na podłogę. U mnie przykleiły się pływaki otwierające odpływ i też się lało.
-
Ja ostatnio też walczyłem z tym problemem w E66. Okazało się, że był zatkany odpływ z prawej strony pod skrzynką z elektroniką. Woda zamiast odpływać, przelewała się przez wentylator chłodzący elektronikę do środka.
Na poniższym zdjęciu dobrze widać, w którym miejscu jest ten odpływ, o który mi chodzi.
http://i44.servimg.com/u/f44/14/94/56/00/affnun10.jpg
W tym otworze u mnie było kolanko gumowe skierowane w dół z gumową klapką. Udało mi się na podnośniku wsunąć rękę pod nadkole i wyciągnąć z tego kolanka kulę błota.
Do dzisiaj w aucie sucho. Z tego co poczytałem wiem, że ten problem dotyczy różnych modeli BMW.
-
Dziwna sprawa. Samo przestało się lać, pewnie coś się odetkało. Mam nadzieję, że problem nie wróci i dzięki za pomoc.