-
Przednie lampy
Koledzy, pytanko,
jak dobrać się do przednich lamp w celu ich wymiany?? Chodzi mi o całe lampy.
Czy jest konieczność odkręcania przedniego zderzaka?? Bo tak gdzieś wyczytałem. Czy da radę to zrobić bez jego odkręcania.
Najlepiej, jak by ktoś opisał wszystko po kolei co i jak.
Z góry dzięki.
-
Kolego to nie jest takie skomplikowane.
Otwierasz maskę i odkręcasz śrubki od czarnej osłony lamp od góry.
Następnie od przodu wyciągasz tę osłonę pociągając ją, bo jest ona na wcisk.
Następny krok to odkręcenie śrubek od stelaża lamp i wyciągasz.
Odłączasz kabelki i po sprawie ;)
Pozdrawiam Tomasz.
-
Podziękował serdecznie, pytałem o ten zderzak, bo wyczytałem, że trzeba zderzak demontować, ale okazuje się, że nie :)
I bardzo dobrze:D
Dzięki
-
Nie no bez sensu bo to nie ma nic wspólnego, chyba, że chodzi o halogeny to owszem zgodzę się, żeby nic nie połamać to bym też zdjął :D
-
Nie nie chodzi o Halogeny:D Też tak właśnie myślałem, że nie ma to nic wspólnego z przednimi lampami, ale wolałem zapytać.
-
Musiałeś wyczytać opis z e34,tam trzeba ściągnąć zderzak.
-
a chcesz całelampy z plastkikami??czy same klosze??jak klosze to ściągasz przednie kratki dluga nasadka chyba 8lub9mm i nakładasz od przodu na grzybki co trzymaja refkektor,w ten spodób wyciągasz same reflektory
-
Dosyć pożywna FOTORELACJA z dostawania się do lamp.
-
Jeśli będziesz wyciągać całe lampy to największym problemem będzie odkręcenie wkrętów z tyłu reflektora,obok kierunkowskazu,ale trochę cierpliwości i dasz radę.Sposobu kolegów (wyciągania bez ramek) raczej nie polecam,z doświadczenia wiem,że żadna ze spinek nie zostanie w całości.
-
Dopiero, zobaczyłem co napisałeś marek1132, a jestem już po całej operacji, i rzeczywiście ten wkręt o którym piszesz to jakieś nieporozumienie. Kto to wymyślił, żeby tak go ukryć:doh:
Generalnie udało się bez uszkodzeń:D
Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Pozdrawiam
Zdzichu