-
Problem z ABS :-(
O tóż tak sprawa ma się tak. Abs działa tylko wtedy jak nie przekraczam 100km/h potem zapala się kontrolka i cały czas nie ma. Dopiero jak zgasze auto i uruchomię ponownie abs działa bez zazutu dopuki nie przekorcze 100km/h. Koledzy prosze o pomoc.:(
-
jaki masz profil opon i jaki rozmiar felg
-
17 235/45 moze to miec jakies znaczenie?
-
235? troche waskie te Twoje oponki. Znaczenie moze miec i to duze. Nie wiem jak w e32, ale w e65 takich opon nie ma w spisie zalecanych od producenta :smile: Masz te opony podane przez producenta w ksiazce od samochodu ?
-
ale wszystkie 4 masz takie same moze ktoras jest mocniej zdarta
-
Wszyskie mam takie same. z przodu mam nowe na tyle nei stety popraciałe troche i zdarte. Ale rozmiar jest ten sam na wszystkich 4. A nie mam pojecia jakie są zalecane. A te były załozone przez poprzedniego własciciela.
-
u mnie problem też zaczął się wraz ze zmianą ogumienia tylko że na tyle mam 235/60r16 a przód oryginał 225/60r15 wcześniej z przodu miałem 215/60r16 i problemu z ABS-em nie było,teraz mam z ABS i ASC czyli przez ogumienie może rozłączać układy??
-
Wyczyść koronki i czujniki. Jak nie pomoże to oscyloskop lub komp jak się połączy i pomiary.
-
Ok. No to wszystko chyba juz wiem. Zaczne od ogumienia. Dzieki koledzy.:p
-
Miałem identyczne ogumienie kolego i najmniejszych problemów. Przy oględzinach popatrz czy któryś pierścień od abs-u nie pękł