Witam
Założyłem do swojego e38 pioneera z wysuwanym ekranem 1 din. mam teraz takie pytanie, czy macie jakiś pomysł jak ukryć radio przed złodziejem? niestety klapka która zasłania oryginalne radio nie funkcjonuje i generalnie nie mam pomysłu.
Wersja do druku
Witam
Założyłem do swojego e38 pioneera z wysuwanym ekranem 1 din. mam teraz takie pytanie, czy macie jakiś pomysł jak ukryć radio przed złodziejem? niestety klapka która zasłania oryginalne radio nie funkcjonuje i generalnie nie mam pomysłu.
przerabiałem temat, nie da sie, chyab ze wytniesz nagrzewnice ;]
lionix pewnie miał na myśli radio 2dinowe. Przy czym tak czy inaczej bzdurą jest to co napisał. Ja mam włożonę 2-dinówkę i nic nie wycinałem, kwestia umiejętnego rozplanowania miejsca.
A troszke z innej beczki...czy wymieniając radio...np z ori kaseciaka,który praktycznie się nie nagrzewa na jakieś nie ori z kompaktem,które niestety ale osiągają dosyć wysokie temperatury...nie zaszkodzi to silniczkom od klap,które są umiejscowione bardzo blisko...chodzi mi o temperaturę czy nie będzie za wysoka dla tych silniczków i po jakimś czasie ich nie uszkodzi...sorry za OT.
nie no klapki sie nie da zaciagnąc bo radio ja blokuje
Zarówno 2din i 1din, a jakie masz radio?? Bo ja chciałem takie założyć i się okzałało że DUPA bo nie da się go wsadzić (tzn da sie ale jak ma wystawać 10 cm to ja dziękuję)
nic im nie będzie, ja tak mam i jest OK, i tak większa temp idzie od nagrzewnicy :D
Otóż to
Ja tak jeździłem ale w końcu wywaliłem. U mnie to ledwo co zwkły soniacz wchodzi, bo z tyłu jest bardzo mało miejsca. Tak jak mówię, radia z wysuwanymi monitorami są dużo dłuższe od normalnych, więc nie ma opcji go tam schować :) ja rozebrałem deske żeby kable poupychać, radio weszło na max ale i tak wstawało i to sporo (bo nie chciałem nic ciąć, przerabiać, zdejmować itp)
ja ostatnio takie radio zamontowałem u siebie i nic nie wystaje,weszło do końca.Aaa mam wyjmowany panel i z tyłu jedną naprawdę małą kostkę i 8 wychodzących czincz do których można podłączyć monitory,kamerę i jakieś jeszcze tam dodatki.Jutro zrobię zdj. i wkleję zobaczycie jak to wygląda.
Zaznaczę od razu że kupiłem i zamontowałem to radio,bo dostałem po okazyjnej cenie,po urlopie planowany zakup oryginalne 16:9 + okablowanie i pozbędę się tego chińskiego Spydera.