-
Problem z klimatyzacja
Witam mam problem w mojej e38 z klimą. Mianowicie gdy ją włączam to normalnie sprężarka się załącza i chodzi aż nabije 10barów i za chwile się wyłącza gdy ciśnienie spadnie znów się załącza, ale nie włącza się wentylator klimy. sprawdzałem sam wentylator i jest ok. czujnik ciśnienia w parowniku był połamany. wymieniony został na drugi. klima nabita dziś. czym jest załączany ten wentylator, pewnie jest przekaźnik jakiś do tego tylko gdzie? bezpieczniki są ok. czy to jest norma przy temperaturze zewnętrznej 6C?
-
w niektorych autach tak klima chodzi , w e38 raczej nie, a czujnik dobry? do tego auta? wentylator chodzi na krótko?
-
czujnik taki sam i jest napewno sprawny. wentylator jak pisałem wyżej na krutko tez chodzi
-
To zostaje sama wiazka. Jak nie znajdziesz uszkodzenia to wymien cala wiazke. Nie ma co rysykowac, bo teraz Ci rozlacza a za chwile wywali Ci czynnik zaworem bezpieczenstwa.
-
Ja już nie rozumiem nic z tej technologi i komputeryzacji :P. samo się psuję po rozładowaniu aku i samo naprawia po odłączeniu ponownie naładowanego :). może doczekam się czasów gdzie bedzie pusto w zbiorniku a po odpięciu klemy i załaczeniu zrobi się pełny heheh. Klima działa dzięki za wskazówki
-
również mam pytanie odnośnie klimatyzacji, po włączeniu świeci się zielony dioda i nic więcej, wentylator się nie załącza w ogóle i nie słychać żadnych mechanizmów, ogólnie gdzie powinienem nasłuchiwać klimy przy włączeniu? W jaki sposób sprawdza się wentylator na krótko?:)