Zmieliło mi pasek "od ładowania" górny...czy trzeba zdejmować zderzak do wymiany? Jeśli ktoś to robił to proszę o info :)
Jak z jazdą? Można krótkimi skokami do warsztatu sie dotelepać? Chyba że pod domem można zmienić.
Wersja do druku
Zmieliło mi pasek "od ładowania" górny...czy trzeba zdejmować zderzak do wymiany? Jeśli ktoś to robił to proszę o info :)
Jak z jazdą? Można krótkimi skokami do warsztatu sie dotelepać? Chyba że pod domem można zmienić.
Musisz odkręcić wiatrak od koła pasowego, zakładasz nowy pasek, potem kluczem bodajże torxem albo ampulem (nie pamiętam) odciągasz napinacz i wpychasz pasek. Być może będziesz musiał pozdejmować osłony z chłodnicy. Ja wymieniłem paski przy okazji zmiany wszystkich uszczelek i rurek od chłodzenia wraz z pompą. Zderzaka nie musiałem przy tej całej operacji zdejmować. Bardzo ładny dostęp jest od góry.
Zmiana paska alternatora 740D e65 - tu masz jak to zrobic
Załącznik 4117
niestety poleciał napinacz, który spowodował zerwanie paska. Jutro części, rolka i napinacz górny oraz dolny od razu do wymiany.
Faktycznie dostajemy się od góry odkręcając dwoma kluczami 32 wiatrak.
Zamieszczam fotkę z paskiem od klimy, mam wątpliwości czy jest dobrze założony ponieważ po gładkiej rolce idą rowki paska.
Wymiana naciagaczy:
Alternator
Klima
Zrobione:) Gdyby ktoś potrzebował info ...dzwonić :)
Pamiętacie jakim kluczem napinacz "napiąć" aby wszedł pasek ? ?