-
Problem czy nie ?
Witam
Posiadam bmw e38 m60b40 automat i ostatnio wsłuchałem się jest cos takiego jak wcisne i odrazu odpuszcze gaz to słysze takie jak by <trryt> :D ale to występuje tylko gdy wcisne lekko gaz i go odrazu odpuszcze a z koleji jak wcisne gaz mocniej nic już nie słychać normalnie dodam że to występuje tylko na biegu sprawdzałem na postoju i nie robi nic. Macię pomysły co to może być ? jest to bardzo ciche ale ja to słysze :)
-
Sprawdź wał napędowy, a dokładniej podporę i ten przegub gumowy.
Elementy 2 i 6. Może być też 13, ale to rzadziej.
http://www.realoem.com/bmw/showparts...48&hg=26&fg=10
-
tzn tak podpora wału napewno nie bo ona sie tłucze lub stuka i najczęsciej dzieje sie to na nie naprężonym wale a krzyżak najczęściej przy zrywaniu daje o sobie znac więc to raczej na 90% odpada a tu nie ma luzu nie słychać ani nie czuć pukania tylko taki dzwiek dziwny ciężko go określić. ;/
-
jest możliwość że to jest coś nie tak ze skrzynia ?
-
Witam! Nie chcę cie martwić ale jak mi robiło trrrr bez obciążenia to musiałem robić dyfer! spadło zabezpieczenie sworznia na którym latają satelity! i on właśnie wysuwając terkolił o obudowę! oby nie było to bo miałem trochę zachodu! Pozdrawiam!
-
Hmm mi się to dzieje tylko pod obciążeniem i to tylko jak jade na D<Drive> i pulsując gazem jest ten dziwny dzwięk trwa on z 2 sekundy a po odpuszczeniu kolejne 2 tak jak by coś wychodziło i sie chowało :D to dochodzi z przodu ;/ Poradźcie coś jest sie czym przejmowac czy jestem przewrażliwiony dodam że gdy wciskam mocniej w gaz tego nie ma....
-
Nie powinno być nic słychać lepiej sprawdzić to u mechanika żeby się nic nie zepsuło teraz cicho to słychać a po paru kilometrach będzie walić i już będzie się trzeba martwić i wymieniać połowę podzespołu jakiegoś więc lepiej sprawdzić.