-
Szumy powietrza !!!
Witam jak w temacie zastanawiają mnie dość głośne jak na taką limuzynę szumy powietrza podczas jazdy które zaczyna być słychać już od 80 km/h , dodam że auto ma wymienioną przednią szybę i kiedyś miało jakąś stłuczkę bo są ślady między przednim prawym kołem a drzwiami.Prowadzenie auta i reszta rzeczy są ok. tylko ten szum wiatru. Gdzie szukać przyczyny!!! Co ma wpływ na ten szum? pozdro.....
-
Sprawdź szyberdach... jedz z otwarta podsufitka a później ją zamknij i zobacz czy jest różnica... miałem podobnie
-
-
-
maniek42 oglądnij dokładnie uszczelkę przedniej szyby (górna część przy dachu) bo jak zmieniał ktoś szybę to mógł starą wsadzić lub przy zakładaniu uszkodził nową i przez to będzie Ci szumieć (sprawdź czy dobrze dolega do dachu i na zaokrągleniach przy słupkach), ta uszczelka wchodzi pod maskownice na słupkach i tam się kończy. Jak byś chciał wymienić tą uszczelkę to bez wyjęcia szyby nie da się jej zmienić.
-
na bank uszczela szyby. podczas jazdy z miejsza predkoscia sprobuj wypchnac szybe odrobine do przodu i przy gorze, powinnotez szumiec .
-
Dopatrzyłem się że uszczelka szyby od strony pasażera na boku jest tam taka jakby rynienka nie przylega całkiem do niej i być może jest to przyczyną, tylko co teraz mogę zrobić? czy spróbować wcisnąć delikatnie czarnego silikonu w tą szczelinę? ( szer. ok. 1 mm ). Czy to wystarczy? pozdrawiam......
-
U mnie mam podobny problem i właśnie jest tak że jak otworze podsufitkę od szyberdachu szumy są zdecydowanie większe, jak wyregulować ten szyberdach aby było ok?
-
panowie przednia szyba jest klejona i uszczelka nie może szumieć.... zrobiłem u siebie podobny test myślałem ze to ta uszczelka ozdobna szyby czołowej wiedz obkleiłem papierową taśma szybę do okola i na próbę pojechałem szumy bez zmian.. po teście podsufitki wiem juz z kąd dochodzą szumy... ponawiam pyt jest moze jakas fotorelacja jak wyregulowac dziure w dachu :D
-
Nie robi się tego przypadkiem tak samo jak "awaryjnie zamykanie dachu"??
Jeżeli tak to:
W bagażniku w zestawie narzędzi jest wyprofilowany imbus i po ściągnięciu podsufitki z przyciskiem od zam/otw. szyberdachu jest dostęp do silniczka resztę już sami dojrzycie. Co do podsufitki ostrożnie ją odginajcie aby nie połamać plastikowych uchwytów, odciągajcie na wysokości środka, wyskoczyć powinna od strony wnętrza auta.