Witam wszystkich, mam pytanie jak zdemontować tylną półkę. Chciałbym wymienić roletę.
Z góry dziękuje za podpowiedzi :smile:
Wersja do druku
Witam wszystkich, mam pytanie jak zdemontować tylną półkę. Chciałbym wymienić roletę.
Z góry dziękuje za podpowiedzi :smile:
Demontujesz oparcie, pod którym znajdują się 4 zatrzaski plastikowe trzymające półkę. Podważasz je delikatnie śrubokrętem i demontujesz. Później łapiesz półkę i ciągniesz w kierunku przodu samochodu. Możesz ją delikatnie unieść do góry w miarę jak będziesz miał luz żeby nic nie połamać. Dla ułatwienia możesz sobie zdemontować obicie słupków tylnych ale nie jest to konieczne.
Dziękuje bardzo za podpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie,czy jest możliwość wymontowania rolety (roleta manualna) z półki ??
Jest jednak jest to kłopotliwe. Ściągasz dwa boczne plasticzki w półce i jak bedziesz miał wyjętą tą półkę to bedziesz widział jak to wyjąć z jednej strony idzie w górę a z drugiej w bok ale nie wiem czy przy tym półka się nie uszkodzi i czy wsadzisz rolete spowrtotem bo moze to być problematyczne zadanie jest to możliwe wiem że tak robia ale sam nie testowałem sam chciałem wyjąć żeby pomalować metalową osłonkę ale zrezygnowałem.
Da radę, ale z doświadczenia wiem że łatwiej jest zdemontować roletę elektryczną niż manualną :) Musisz uważać żeby półce nic się nie stało a to może być trudne bo wiadomo półka nie jest nowa.. W e34 robiłem otwór na roletę manualną i jakoś mi to wyszło więc myślę, że z tym sobie poradzisz :)
Witam wszystkich, po dwu godzinnej walce udało mi się zdemontować i założyć półkę ze sprawną roletą (zdemontowaną będę próbował reanimować ). Najwięcej problemów miałem z elektrycznymi zagłówkami . Jeden się poddał a drugi musiałem odkręcić z całym mechanizmem.
Dziękuje bardzo wszystkim za cenne porady. Pozdrawiam