Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Witam wszystkich:) Przemek z Poznania

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    W I T A M :)

ja też miąłem tak jak Ty - chce manuala i basta i kupiłem 728i w manualu - auto marzenie zdecydowanie polecam
    jednak teraz mam automat w 745li i już bym na manualna skrzynie nie zamienił - tylko automat - podejrzewam że Twój sceptycyzm do automata pokierowany jest brakiem doświadczenia z takimi skrzyniami i stereotypami krążącymi wokół tych skrzyń - NIC BARDZIEJ MYLNEGO!

bierz 728 w automacie lub 740 w automacie - to najlepsze 2 opcje jakie możesz wybrać
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar JointoVicz
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8

Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    W I T A M :)

ja też miąłem tak jak Ty - chce manuala i basta i kupiłem 728i w manualu - auto marzenie zdecydowanie polecam
    jednak teraz mam automat w 745li i już bym na manualna skrzynie nie zamienił - tylko automat - podejrzewam że Twój sceptycyzm do automata pokierowany jest brakiem doświadczenia z takimi skrzyniami i stereotypami krążącymi wokół tych skrzyń - NIC BARDZIEJ MYLNEGO!

bierz 728 w automacie lub 740 w automacie - to najlepsze 2 opcje jakie możesz wybrać
    dobrze gadasz automat wygodny itd:) ale ja z automatem sie typowo nie dogaduje:) tzn no ja lubie jezdzic szybko wciagnac sie tu i tam itd i automat jest dla mnie z deka za wolny za glupi:) MOZE jakbym mial swojego automata ktorym bym zorbil 30-40 tys km i by sie nauczyl mojej jazdy(to prawda jest ze sie uczy automat stylu jazdy?) to bym mowil inaczej:) ale no aktualnie ja TYLKO manual chyba ze zmienie na e65 wtedy pupa:) ale no w e38 automat tylko w 750 jak juz:) taklze kolega moze ma podobnie:) a dosw a automatami mam :) wygodne na trase MC czy kierowanie noga w miescie fakt ale do zabawy i sprawnego przemieszczania sie po miescie - wole manual :D kolega moze tez tak ma:P pozdro!

a co do samego pytania kolegi:) 728 i 730 to jednak chyba rozne koszta osiagi itd:) tu masz R6 - mowia niezawodne i tak jest bo o wiekszych awariach nie slyszalem (czy to w 7 czy to w 5 czy to w 3) a tu masz V8 - jednostka niby drozsza w naprawie itd tyle ze ja po 40tys km zrobionych nic nie robilem konkretniejszego w silniku poza pierdolkami typu czujnik temp wody czy uszczelnienie tu i tam:) V8 na pewno spali wiecej ale i popchnie lepiej bude do przodu:) dzwiek tez chyba na strone V8 ale koniec koncos koszta koncowe wieksze ebda raczej wprzypadku V8:)
    Ostatnio edytowane przez JointoVicz ; 17-11-2013 o 11:43

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    dobrze gadasz automat wygodny itd:) ale ja z automatem sie typowo nie dogaduje:) tzn no ja lubie jezdzic szybko wciagnac sie tu i tam itd i automat jest dla mnie z deka za wolny za glupi:) MOZE jakbym mial swojego automata ktorym bym zorbil 30-40 tys km i by sie nauczyl mojej jazdy(to prawda jest ze sie uczy automat stylu jazdy?) to bym mowil inaczej:) ale no aktualnie ja TYLKO manual chyba ze zmienie na e65 wtedy pupa:) ale no w e38 automat tylko w 750 jak juz:) taklze kolega moze ma podobnie:) a dosw a automatami mam :) wygodne na trase MC czy kierowanie noga w miescie fakt ale do zabawy i sprawnego przemieszczania sie po miescie - wole manual :D kolega moze tez tak ma:P pozdro!)
    Tak można nauczyć automat "swojego stylu jazdy" jednak zawsze będzie to automat
    Ja aż tak nie zap.. by był dla mnie za wolny więc jak o mnie idzie jest zupełnie OK
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!