Oczywiscie ze sie da. One maja wiecej elektroniki niz nie jedno mlodsze auto i diagnoza jest bardziej rozbudowana.
Oczywiscie ze sie da. One maja wiecej elektroniki niz nie jedno mlodsze auto i diagnoza jest bardziej rozbudowana.
dokladnie ;) ja swojego pod disem badalem tez 87 rok ;)
mam pod reka w domu cos takiego da rade tym cos zrobic http://allegro.pl/diag-opel-97-2004-...541913652.html jesli tak to jaki program
Niestety zmiana modułu komfortu na inny nic nie pomogła, czyli co mam wszystkie drzwi teraz po kolei rozbierać i sprawdzać niewiadomo gdzie?? Szlag mnie już trafia z tym shitem !! pozdrawiam
p.s. podpięcie pod kompa wykaże który siłownik np jest padnięty??
teraz to jakaś masakra jest, nie zdąże nawet odejść od auta jak znów się otwiera, dodatkowo sam załącza się alarm fabryczny...
Ostatnio edytowane przez BOSS302 ; 06-05-2011 o 11:36
Sprawdź dokładnie wiązki na łączeniach drzwi i klapy jeszcze raz.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
wystarczy rozebrać drzwi kierowcy i sprawdzić mocowanie siłownika
http://bmwe32.masscom.net/johan/door...k_bracket.html
prawdopodobnie mocowanie siłownika jest zerwane
A czy po za modułem komfortu, jest jakiś sterownik od centralnego zamka ?? pozdrawiam
p.s. lepiej podpalić auto? czy utopić w rzece?? bo moja cierpliwość jest już na wyczerpaniu
jeżeli zamyka to sterownik masz dobry ,sprawdzałeś siłownik w drzwiach kierowcy?
wystarczy że się poluzuje mocowanie siłownika i tak właśnie reaguje ,czyli samoistnie otwiera wszystkie rygle ,tak więc nie popadaj kolego w skrajności tylko sprawdź to co pisałem ,przerabialem ten temat przy wymianie zamka i sam byłem zdziwiony że siłownik w drzwiach kierowcy steuje resztę siłowników
ja ma ulamany uchwyt od silownika kad taki dorwac nowy lub uzywany sprawny
Panowie miałem to samo. Jak zamknąłem to zaraz się otwierał i na pilocie musiałem nacisnąć otwarty i dopiero zamknij i wtedy zamykała i było ok. Okazało się, że przepalił się bezpiecznik pod siedzeniem nr 30 lub 31 na pewno 7,5A. Po wymianie działa jak powinno.:D