Wtrącę się do tematu bo słyszę 2.8 w E38 to mnie śmiech bierze tak wiem były i e34 kombi 1.8 ale co to ma być ?
Ostatnio sprawdzałem z kumplem spalenie i jego 2.8 jak na miasto to nieporozumienie nie pali wcale mniej... A jazda poprostu męczy...
Powiem tak jak kupisz 2.8 będziesz później marudził... choć słyszałem już opinie że to i tak "rakieta"....
E38 ma swoją wagę i praw fizyki nie oszukasz żeby to rozpędzić trzeba mocy... a jak masz mało mocy to robisz to dłużej i musisz dać w efekcie więcej - paliwa jak jesteśmy przy samochodach. Wybór jest twój ale może popytaj co jak się zachowuje ja postawiłem troszkę na opinie z różnych forów i kolegów oraz mechaników (co polecą jaki motorek itd.) dużo też z własnego doświadczenia i nie jestem zawiedziony. Choć można było pokusić się o 5 litrów ale akurat wcześniej trafiłem 4...
Co do gazu... mity że beemki nie lubią gazu są poprostu śmieszne. Wiem z doświadczenia że mówią to ludzie, którzy np. za 2500 zagazowali V8. Ja mam już trzecią na gazie i złego słowa nie powiem, a miałem M20 zagazowane 2 generacją w e34, później M50 zagazowane 4 generacją w touringu e34 i teraz E38 - M62 też 4 generacja, w sumie jakieś chyba ze 300 tys. na gazie zrobiłem lekko i żaden diesel mnie nie przekona takie jest moje zdanie... :D
a już na pewno nie TDS jedna z większych porażek bmw... :x
Postawa to mieć lub dobrze szukać odpowiedniego warsztatu i nie wolno sugerować się ceną to powinno być ostateczne kryterium wyboru "gazownika" ...

Odpowiedz z cytatem