zaczne od konca, za OC place za rok 580zl w 2 ratach po prawie 300zl (bo jak w 2 ratach to cos tam pore zl drozej) a auto ubezpieczone jest w compensie, automatu niemam i juz niechcem miec (jedna skrzynia mi padla w volvo i troszke sie zrazilem) niemam nic do automatu tyle ze jak widze jak malolaci jezdza to tej skrzyni niechcem, chyba ze pierwszy wlasciciel i po servisie, jak masz robic max 15tys km rocznie to wiesz odpusc sobie gaz, ja juz mialem zakladac ale jak policzylem to nieoplaca mi sie poprostu, zona jezdzi do pracy codzien 6km a ma bmw z gazem i poki ona sie przelaczy na lpg to juz pol trasy przejechala, non stop tankujesz i gaz i wache, troszke taniej ale jak ktos robi naprawde malo km to musi sie zastanowic i policzyc, a co do silnka 2.8 to niewiem ale ja wole V-ke najlepiej 3.5, a co do ceny to za 20tys kupisz naprawde fajne ale po dlugich poszukiwaniach :P bo jak ogladalem pare takich 7 za 18tys zl to cieszylem sie jak maly ze mi sie udalo albo inaczj nieudalo sie na taka mine trafic, zawsze proponuje zostawic sobie pare zotych na tz ewentualnosci, a jak nietrzeba zawsze zostanie na kieliszek chleba