Cytat Zamieszczone przez kethler

Moje pierwsze pytanie...
Majac 20 tysiecy zlotych kupie bmw e38, nie chodzi mi o super wyposazenie...rocznik 94 bez alufelg bez skor, tylko automat... moze byc porysowany nawet delikatnie... i z przebiegiem ok 250 tys 350 tys:) tak wiem, duza rozbieznosc. silnik 2.8 chcac montowac lpg
Bez problemu nawet tu na forum były oferty.. poszukaj w dziale sprzedam jest tu kilku chłopaków zajmujących się sprowadzaniem więc nie wcisną Ci padliny.

drugie...czy zima wystarczy uzywac opcji P czy trzeba uzywac hamulca recznego...mianowicie chodzi mi o teren plaski, gdzie w samochodzie ze skrzynia manualna, na luzie, samochod sie nie toczy.
Ja wogóle nie używam ręcznego.. wystarczy P.

Czy robiac ok 1tys 1.5 tys km miesiecznie...to chyba bedzie max na obecny czas...chodzi mi o wydatek na lpg ...no i czy duzo sie wydaje na czesci...bo nie wiem czy to dokladna prawda, ze nie psuje sie nic....bo zdarzy sie, ze kilku osobom przytrafi sie to samo i juz jest jakas "najczesciej psujaca sie czesc"
Instalacja wtrysku gazu do 2.8 to ok. 3000-4000 zł. więc sam musisz sobie policzyć.. Części nie są aż tak drogie.. hmm najczęściej psujące się części .. jest może kilka które psują się częście niż inne ale nie ma tragedii.. fakt zawieszenie nie jest może nieśmiertelne ale na naszych drogach to nawet i hummer padnie ;)

mam pytanie dotyczace skrzynie biegow, a mianowicie chodzi mi o automat...gdzies wyczytalem, na jakims forum...nazwy nie podam. A przeczytalem, ze automat wytrzymuje max 300 tysiecy km(oczywisci jezeli sie o niego dba). Pomyslalem, ze to bzdura...lecz nie jestem przekonany...zawsze automaty kojarzyly mi sie z dluga praca...o ile sie dba o nie.
Skrzynia jeżeli się o nią dba tzn. wymienia olej jeździ z głową bez driftu.. to przeżyje silnik..

jeszcze jedno...jak ksztaltuja sie ceny ubezpieczenia, szukalem kalkulatorow oc, bo tylko takie ubezpieczenie przewiduje...chcac, nie chcac...samochod ma juz ponad 9 lat ...na kazdym kalkulatorze wychodzi mi cos innego...na jednym 1400, a na drugim 5000 ...na jednym nie ma wszystkich modeli silnika, na drugim sa inne wartosci samochodu...jakie skladki placiliscie...dodam jeszcze, ze chcialbym zarejestrowac na siebie, ale jezeli ceny sa tak wielkie...to pomysle o rejestrowaniu samochodu na ojca, ktory ma 60% znizki..i najwyzej na niego bedzie samochod...wkoncu pare zl piechota nie chodzi, prawda?

60% zniżki to powinno być ok. 600 zł. na rok.. max oczywiście.. ja w pzu płacę chyba za TDS`a 540 zł. a jak wiadomo to najdroższa firma.