Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 19 z 19

W±tek: Ga¶nie przy prze³±czaniu na LPG

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    740i
    Sk±d
    Kraków
    No wiem w³a¶nie ¿e Silver jest przewidziany do aut o mocy max 260 km a ja mam ich 286 i powiem szczerze ¿e gdy je¿d¿ê nie w³±czaj±c kick downa jest wszystko w porz±dku. Gdy jednak zapodam pe³n± moc a obroty rosn± powy¿ej 5 tys obrotów robi siê co¶ w stylu odcinki - auto nie chce dalej i¶æ. Zdarza mi siê to niezmiernie rzadko bo do jazdy na co dzieñ nie u¿ywa siê kick downa wiêc mo¿na powiedzieæ ¿e w ogóle mi to nie przeszkadza. Gdy chcê poszaleæ ostro to prze³±czam na PB a skrzynie biegów na tryb sport i wtedy jest jazda :) Bo nikt mi chyba nie powie ¿e osi±gi na gazie s± takie same jak na benzolku? Nie wiem jaka musia³aby byæ i czy w ogóle istnieje taka instalacja gazowa która nie powodowa³aby ¿adnego spadku mocy...

P.S. A Silvera mam dlatego bo kupi³em ju¿ auto z takim reduktorem. Jak siê zepsuje to wtedy zmieniê na Gold. Gdybym sam zak³ada³ sobie instalkê od razu za³o¿y³bym Golda a tak to jak chodzi Silver to ju¿ mi siê nie chce zmieniaæ bo i kasy trochê szkoda ;)
    Nigdy siê nie poddawaj-NIGDY!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    e38 740i M62
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    4
    ja u siebie w 740 mam zrobion± instalacjê na dwóch silverach i muszê przyznaæ, ¿e radzi sobie znakomicie.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar xsilver
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków
    Cytat Zamieszczone przez marekzegarek
    ja u siebie w 740 mam zrobion± instalacjê na dwóch silverach i muszê przyznaæ, ¿e radzi sobie znakomicie.
    2 sztuki to nie jedna.

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    Ma³a Ladacznica E30 M10 Coupe
    Sk±d
    WPI
    Ja mia³em Golda i mimo wszystko przy jazdach testowych po za³o¿eniu prze³±cza³ w górnych zakresach na Pb :P Po zmianie miedzi id±cej od zbiornika z fi 6 na fi 8 problem ust±pi³ i nigdy nie zdarzy³o siê by prze³±czy³ na Pb :) No chyba, ¿e siê skoñczy³o LPG ;D
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    740i
    Sk±d
    Kraków
    Radoshb mi siê jeszcze nie zdarzy³o ¿eby prze³±czy³o na PB w górnym zakresie obrotów. Byæ mo¿e moje przewody miedziane s± ¶rednicy 0,8 mm :) Ale tego nie wiem bo nie ja robi³em instalkê. Mi jedynie robi³o odcinkê, jak zmniejszy³em obroty by³o wszystko cacy.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar xsilver
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków
    Nie 0,8mm a 8mm ;) A mog³o siê nie zdarzyæ, ¿e prze³±czy³o, bo kiedy siê ma prze³±czaæ to ustawia gaziarz - i jak za³o¿y szajs to ustawia tak, ¿e dopiero jak ci¶nienie spadnie do 0 to siê prze³±cza.

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    Ma³a Ladacznica E30 M10 Coupe
    Sk±d
    WPI
    Cytat Zamieszczone przez xsilver
    i jak za³o¿y szajs to ustawia tak, ¿e dopiero jak ci¶nienie spadnie do 0 to siê prze³±cza.
    Te¿ racja ... U mnie ustawione 0.5 bara przez 0.5 sek. :)

Trzeba by podjechaæ do gaziarza, pod³±czyæ pod komputerek i zweryfikowaæ jak jest u Ciebie.
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    740i
    Sk±d
    Kraków
    Oczywi¶cie ¿e chodzi³o mi o 8 mm a nie 0,8 mm ;) Czeski b³±d bo mia³em na my¶li 0,8 cm hehe. Jak tylko uporam siê z klap± baga¿nika to podjadê do gazownika i pod³±czymy pod komputer-zobaczymy co tam poka¿e.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    znajomy mial podobny problem, winne byly zuzyte wtryskiwacze :) zmienil obie listwy, zregenerowal parownik i wszystko wrocilo do normy ;)

http://bmwmotorsportklub.eu/ lubelski klub BMW

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •