Spokojnie wygrasz taką sprawę ale myślę, że zapłacą jak się dowiedzą że sprawa jest zgłoszona..
Nie było już kiedyś o tym na forum ?
Spokojnie wygrasz taką sprawę ale myślę, że zapłacą jak się dowiedzą że sprawa jest zgłoszona..
Nie było już kiedyś o tym na forum ?
Nie pękaj- będzie dobrze. Na przyszłość wykup polisę ochrony prawnej- np. DAS. Kosztuje ok 250zł/ rok/ auto, a oszczędzasz wszystkie nerwy, bo o wszystko troszczy się adwokat. Mnie się już przydało :)Zamieszczone przez LUKASZWBO
Pozdro
Było Było ale teraz już nie mam zamiaru się bawić w kotka i myszkę i prosić się jak jakiś debil.
----------------------------
ac_kotlet, dzięki za info ;) na pewno o tym pomyśle.
Powiedz coś więcej o tym.Zamieszczone przez ac_kotlet
Kiedyś pytałem ale nic sensownego nie usłyszałem.
Oni działają dla Ciebie za free w razie np zaniżonej wypłaty z OC? Wliczając w to walkę ugodową a później sądową? Na ile oni mają możliwości działania w ramach tego ubezpieczenia? I czy w którymś momencie i tak Ty musisz wywalać na coś pieniądze?
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Ochrona prawna w DAS kosztuje dokładnie 242zł na rok dla jednego pojazdu. Nieważne ile osób nim jeździ ani kto- ubezpieczony jest konkretny samochód (motocykl, ciężarówka itd) i jego kierowca ewentualnie pasażerowie.Zamieszczone przez coboss
Ubezpieczenie prawne oznacza przejmowanie wszystkich kosztów postępowania sądowego- także w przypadku przegrania sprawy przed sądem- do wysokości 30.000zł.
Tutaj więcej informacji na ten temat.
Głównie chodzi o sprawy sądowe związanie z ubezpieczeniem pojazdów (odszkodowawcze), o wykroczenia (policja), w sprawach karnych, spory w wyniku wadliwej umowy prawnej (sprzedaż pojazdu), sprawy związane np. z uszkodzeniem pojazdu w wyniku złej jakości drogi.
Pozdro
PS: Nie jestem agentem ubezpieczeniowym i nie naganiam klientów :D ;)
Oj DAS się przydaje, zwłaszcza jak sprawa ląduje w sądzie. Załatwiają prawników, ekspertyzy itd. Często wystarczy kogoś postraszyć DASem i pomaga :)
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330