Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Sprawa Sądowa! o naprawę auta.

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Spokojnie wygrasz taką sprawę ale myślę, że zapłacą jak się dowiedzą że sprawa jest zgłoszona..

Nie było już kiedyś o tym na forum ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38, M62B44TU, 2000r
    Cytat Zamieszczone przez LUKASZWBO
    Koleś ma firmę więc tylko to że już nie chce płacić.Dzięki,że się interesujecie bo ja mam takie nerwy z braku auta :(.Do tego wszystkiego musiałem kupić drugie auto Seata Ibizę bo nie mam czym jezdzić już po prostu wychodzę z siebie
    Nie pękaj- będzie dobrze. Na przyszłość wykup polisę ochrony prawnej- np. DAS. Kosztuje ok 250zł/ rok/ auto, a oszczędzasz wszystkie nerwy, bo o wszystko troszczy się adwokat. Mnie się już przydało :)

Pozdro

Początkujący Użytkownik
    BMW
    EX e38 740i,narazie nie ma ale będzie
    Było Było ale teraz już nie mam zamiaru się bawić w kotka i myszkę i prosić się jak jakiś debil.

----------------------------

ac_kotlet, dzięki za info ;) na pewno o tym pomyśle.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez ac_kotlet
    Na przyszłość wykup polisę ochrony prawnej- np. DAS. Kosztuje ok 250zł/ rok/ auto, a oszczędzasz wszystkie nerwy, bo o wszystko troszczy się adwokat. Mnie się już przydało :)
    Powiedz coś więcej o tym.
    Kiedyś pytałem ale nic sensownego nie usłyszałem.
    Oni działają dla Ciebie za free w razie np zaniżonej wypłaty z OC? Wliczając w to walkę ugodową a później sądową? Na ile oni mają możliwości działania w ramach tego ubezpieczenia? I czy w którymś momencie i tak Ty musisz wywalać na coś pieniądze?
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38, M62B44TU, 2000r
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Cytat Zamieszczone przez ac_kotlet
    Na przyszłość wykup polisę ochrony prawnej- np. DAS. Kosztuje ok 250zł/ rok/ auto, a oszczędzasz wszystkie nerwy, bo o wszystko troszczy się adwokat. Mnie się już przydało :)
    Powiedz coś więcej o tym.
    Kiedyś pytałem ale nic sensownego nie usłyszałem.
    Oni działają dla Ciebie za free w razie np zaniżonej wypłaty z OC? Wliczając w to walkę ugodową a później sądową? Na ile oni mają możliwości działania w ramach tego ubezpieczenia? I czy w którymś momencie i tak Ty musisz wywalać na coś pieniądze?
    Ochrona prawna w DAS kosztuje dokładnie 242zł na rok dla jednego pojazdu. Nieważne ile osób nim jeździ ani kto- ubezpieczony jest konkretny samochód (motocykl, ciężarówka itd) i jego kierowca ewentualnie pasażerowie.
    Ubezpieczenie prawne oznacza przejmowanie wszystkich kosztów postępowania sądowego- także w przypadku przegrania sprawy przed sądem- do wysokości 30.000zł.

Tutaj więcej informacji na ten temat.

Głównie chodzi o sprawy sądowe związanie z ubezpieczeniem pojazdów (odszkodowawcze), o wykroczenia (policja), w sprawach karnych, spory w wyniku wadliwej umowy prawnej (sprzedaż pojazdu), sprawy związane np. z uszkodzeniem pojazdu w wyniku złej jakości drogi.

Pozdro

PS: Nie jestem agentem ubezpieczeniowym i nie naganiam klientów :D ;)

Oj DAS się przydaje, zwłaszcza jak sprawa ląduje w sądzie. Załatwiają prawników, ekspertyzy itd. Często wystarczy kogoś postraszyć DASem i pomaga :)
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Uprawnienia umieszczania postów