Obstawiam, ¿e bêdzie to kabelek w kolorze bia³ym, podpiêty do pinu 2 wtyczki bez obrotowej blokady.
Obstawiam, ¿e bêdzie to kabelek w kolorze bia³ym, podpiêty do pinu 2 wtyczki bez obrotowej blokady.
Czyli rozumiem, ¿e w³a¶ciciele 7-er s± debilami, którzy nawet nie potrafi± miernika u¿yæ?Zamieszczone przez komando
Tak by wynika³o z twojego postu.
Jak ju¿ Sylwek napisa³, poda³em najskuteczniejszy sposób, ¿eby sprawdziæ, który to przewód.
Nie jest ¿adn± filozofi± jeden styk miernika pod³±czyæ do masy(chocia¿by z budy, albo aku, daleko nie ma), a drugim stykiem szukaæ gdzie mamy napiêcie. Pó¼niej zatrudniæ kumpla, który bêdzie w³±czaæ i wy³±czaæ sprzêt, a my bêdziemy obserwowaæ zachowanie miernika.
Nie poda³em konkretów bo:
1. U szajboosa jest navi MK3, a kolega ma zupe³nie inne audio, wiêc nie mam pewno¶ci czy to, to samo. Z reszt± w innym temacie poda³em, ¿e podpi±³em siê bodaj¿e do bia³ego przewodu(nie pamiêtam po prostu, a nie bêdê rozgrzebywaæ auta)
2. Jest WDS online, w którym sobie mo¿na sprawdziæ schematy.
Jeszcze niedawno trochê denerwowa³em siê jak szuka³em niektórych informacji(np. zmiana wtyczek do foteli z po na przedliftowe), ¿e ch³opaki odsy³aj± do WDS'a. Teraz im siê nie dziwiê jak niektórzy wpadaj± na forum i oczekuj± gotowca, nie zadaj±c sobie ani odrobiny trudu(bo po co, lepiej zrobiæ awanturê, bo przecie¿ ja nic nie umiem).
cursor, nie ma siê co denerwowaæ.... My¶lê, ¿e niezbêdne informacje zosta³y w tym temacie zawarte. Moim zdaniem lepiej jest daæ komu¶ wêdkê, ni¿ podaæ przyprawion± rybê.
Inna sprawa, ¿e je¶li kto¶ boi siê u¿yæ miernika, nie powinien podejmowaæ rêkawicy i samodzielnie ingerowaæ w instalacjê w aucie. Koszt pomy³ki mo¿e byæ spory.
Te¿ jestem tego samego zdania, ale niektórzy s± na tyle wygodni, ¿e wol± dostaæ to drugie.cursor, nie ma siê co denerwowaæ.... My¶lê, ¿e niezbêdne informacje zosta³y w tym temacie zawarte. Moim zdaniem lepiej jest daæ komu¶ wêdkê, ni¿ podaæ przyprawion± rybê.
Fakt, w takim razie lepiej oddaæ to komu¶ kumatemu.Zamieszczone przez sylwekk
Ja jak robi³em audio u szajboosa to by³em ¶wiadom, ¿e jak co¶ zrobiê nie tak, to bêdê krewny szajboosowi BM24, a te tanie nie s± ;)
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
Mo¿e za mocno powiedziane..... ale co ma jedno do drugiego???czy trzeba siê znac na BMW aby nim je¿dziæ??? Ja na wielu rzeczach w BMW siê nie znam,ale w wielu innych tematach móg³bym Ciebie zawstydziæ?? wiêc te porównania s± nie na miejscu... Tak jak pisze kolega Sylwekk ,pohamuj emocje!!! i na przysz³o¶æ tak jak prosi³em wy¿ej. ;)Zamieszczone przez cursor
Kolego wed³ug ciebie ¿eby je¼dziæ 7er-em trzeba byæ te¿ mega kotem w elektronice? ja rozumiem ¿e nie chcecie podawaæ gotowych rozwi±zañ bo takich jak ja jest tysi±c a wy sami dochodzili¶cie do wszystkiego.... to w takim razie zamknijcie dostêp forum dla nowych u¿ytkowników (bo przecie¿ nowi chc± wszystko gotowe i sa debilami). Przepraszam ¿e to mówie ale jeszcze niedawno mia³em samochód innej marki i na innym forum ludzie jako¶ sie dogadywali i starali siê pomóc ka¿demu jak tylko wiedzieli a tu panuje jaka¶ dziwna atmosfera.... wy¿szo¶ci starych userów nad nowymi! wszyscy jeste¶my fanami 7er i powinni¶my se radziæ a nie stwarzaæ takich sytuacji do podnoszenia sobie ci¶nienia czytaj±c lub pisz±c posta! PozdrawiamZamieszczone przez cursor
To jest tylko kwestia czasu ;)
Panowie, uwa¿am, ¿e w tym temacie, zosta³o powiedziane ju¿ wszystko i nie wyci±gajmy kto, jak, powinieñ i co!!!Mam nadzieje, ¿e wszyscy siê rozumiemy i wzajemnie sobie pomagamy :D
Dobra. Starczy tych przepychanek.
Aby je¼dziæ czymkolwiek (równie¿ 7er), wystarczy prawo jazdy. Aby wykonywaæ modyfikacje i naprawy, nale¿y mieæ ku temu kompetencje oraz podstawowy zakres wiedzy i umiejêtno¶ci. No chyba, ¿e auto jest swoistym poligonem do¶wiadczalnym z opcj± zniszczenia.
Prosi³bym raczej o docenienie faktu podania wskazówek, jak osi±gn±æ zamierzony cel, ni¿ prezentacjê niezadowolenia z faktu, ¿e przekazane informacje nie wype³niaj± luki w wiedzy elementarnej.
Fakt jest doceniony i dziêkuje za niego, ale mo¿na by³o powiedzieæ odrazu ¿e chodzi o bia³y kabelek i by³o by po sprawie! :DZamieszczone przez sylwekk
------------------------------------------------------------------------------------------------
koledzy ma kto¶ po polsku rozpiskê wtyczek wchodz±cych do orgi wzmacniacza hifi? zamierzam wpi±æ konwerter high-RCA.
mo¿e w koñcu za³o¿ê t± skrzynie i wzmacniacz i bêdzie po k³opocie!
Na razie wlutowa³em kabelki w radyjko i zrobi³em aux :) dziêki pomocy fotorelacji jednego z kolegów :)
Edytuj posty
To jest tylko kwestia czasu ;)
Rozpiskê znajdziesz w WDS. Wprawdzie nie po polsku, ale pismo obrazkowe jest na tyle czytelne, ¿e bez problemu mo¿na ogarn±æ, co z czym jest po³±czone.