W oko³o worka od strony baga¿nika jest plastikowa ramka na zatrzaskach podwa¿ j± w tych miejscach, kal odczepisz t± ramkê to worek wyjdzie.
PS jak wyjmiesz worek to nie w³adaj ramki z powrotem bo bêdzie spadaæ, chyba ¿e ja przykleisz
Szumy powoduje inny potencja³ masy w radiu i do³o¿onym wzmacniaczu. Po³±cz przewodem obudowê oryginalnego wzmacniacza, z obudow± tego do³o¿onego i powinno byæ cacy.
hm.... przecie¿ i jeden wzmacniacz i drugi maja t± sam± masê. wyja¶nij mi szczegó³owo o czym mówisz co i gdzie dok³adniej.Zamieszczone przez Rafciu
![]()
To jest tylko kwestia czasu ;)
Kolega pewnie pisze o masie sygna³owej. Faktycznie mo¿e mieæ to wp³yw na zak³ócenia.
Kolega ma na my¶li masê zasilania.
Zasada jest taka, ¿eby urz±dzenia audio mia³y masê po³±czon± w jednym punkcie, a jak do zasilania radia wykorzystasz seryjn± instalacjê, to mo¿e doj¶æ do pêtli masy.
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
plus nowego wzmacniacza mam pod + akumulatora, a - mam tam gdzie jest przykrêcony przewód od akumulatora do karoserii (¶ruba pod lewarkiem), czy powinienem to zmieniæ?
Tak jak Cursor napisa³, mia³em na my¶li "masê" zasilania. Generalnie zasada jest taka, ¿eby masa zasilania wszystkich komponentów audio (radio, wzmacniacz, ewentualnie procesor d¼wiêku), by³a pod³±czona w jednym miejscu. Jednak¿e czasami trudno to w ten sposób pod³±czyæ, a czasami takie pod³±czenie w cale nie daje efektu w postaci czystego d¼wiêku bez zak³óceñ, poniewa¿ radio, lub wzmacniacz maj± dodatkow± masê (wzmacniacz przykrêcony do karoserii, ramka radia przykrêcona do karoserii). Ponadto radio i wzmacniacz s± ze sob± po³±czone kablami sygna³owymi. W tak po³±czonym zestawie tworzy siê owa pêtla masy. Mog± pomóc specjalne izolatory pêtli masy zak³adane na przewody sygna³owe, a czasami pomaga zwyk³y kabelek który ³±czy ze sob± obudowy.
na ch³opski rozum pod³±czyæ masê starego wzmacniacza kabelkiem z nowym wzmacniaczem? :DZamieszczone przez Rafciu
kondensator eliminuje takie zaklucenia. Spe³nia rolê filtra...
Kiedy ogarnia Ciê ochota do pracy, usi±d¼ i poczekaj a¿ Ci przejdzie...