Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 21 do 30 z 33

W±tek: [audio] jak pod³±czyæ nie ogri wzmacniacz?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar mogewszystko
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    728i + LPG
    Sk±d
    Kraków
    ch³opaki uda³o mi siê dzi¶ zamontowaæ wzmacniacz + sub :)
    gra fajnie tylko s³yszê delikatne szumy w subie?? wiecie mo¿e co je powoduje?
    i pytanko drugie mam worek na narty, jak go wyci±gn±æ ca³kowicie? jest jako¶ przykrêcony? zaczepiony? :)

To jest tylko kwestia czasu ;)

Vip Vip Awatar sebobass
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    e66 750Li
    Sk±d
    Tarnobrzeg
    W oko³o worka od strony baga¿nika jest plastikowa ramka na zatrzaskach podwa¿ j± w tych miejscach, kal odczepisz t± ramkê to worek wyjdzie.
    PS jak wyjmiesz worek to nie w³adaj ramki z powrotem bo bêdzie spadaæ, chyba ¿e ja przykleisz

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Rafciu
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Sk±d
    Góra Kalwaria
    Szumy powoduje inny potencja³ masy w radiu i do³o¿onym wzmacniaczu. Po³±cz przewodem obudowê oryginalnego wzmacniacza, z obudow± tego do³o¿onego i powinno byæ cacy.

Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    728i + LPG
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez Rafciu
    Szumy powoduje inny potencja³ masy w radiu i do³o¿onym wzmacniaczu. Po³±cz przewodem obudowê oryginalnego wzmacniacza, z obudow± tego do³o¿onego i powinno byæ cacy.
    hm.... przecie¿ i jeden wzmacniacz i drugi maja t± sam± masê. wyja¶nij mi szczegó³owo o czym mówisz co i gdzie dok³adniej.

Kolega pewnie pisze o masie sygna³owej. Faktycznie mo¿e mieæ to wp³yw na zak³ócenia.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Kolega ma na my¶li masê zasilania.

Zasada jest taka, ¿eby urz±dzenia audio mia³y masê po³±czon± w jednym punkcie, a jak do zasilania radia wykorzystasz seryjn± instalacjê, to mo¿e doj¶æ do pêtli masy.
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    728i + LPG
    Sk±d
    Kraków
    plus nowego wzmacniacza mam pod + akumulatora, a - mam tam gdzie jest przykrêcony przewód od akumulatora do karoserii (¶ruba pod lewarkiem), czy powinienem to zmieniæ?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Rafciu
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Sk±d
    Góra Kalwaria
    Tak jak Cursor napisa³, mia³em na my¶li "masê" zasilania. Generalnie zasada jest taka, ¿eby masa zasilania wszystkich komponentów audio (radio, wzmacniacz, ewentualnie procesor d¼wiêku), by³a pod³±czona w jednym miejscu. Jednak¿e czasami trudno to w ten sposób pod³±czyæ, a czasami takie pod³±czenie w cale nie daje efektu w postaci czystego d¼wiêku bez zak³óceñ, poniewa¿ radio, lub wzmacniacz maj± dodatkow± masê (wzmacniacz przykrêcony do karoserii, ramka radia przykrêcona do karoserii). Ponadto radio i wzmacniacz s± ze sob± po³±czone kablami sygna³owymi. W tak po³±czonym zestawie tworzy siê owa pêtla masy. Mog± pomóc specjalne izolatory pêtli masy zak³adane na przewody sygna³owe, a czasami pomaga zwyk³y kabelek który ³±czy ze sob± obudowy.

Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    728i + LPG
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez Rafciu
    a czasami pomaga zwyk³y kabelek który ³±czy ze sob± obudowy.
    na ch³opski rozum pod³±czyæ masê starego wzmacniacza kabelkiem z nowym wzmacniaczem? :D

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    BMW E38 740i M62B44
    Sk±d
    Warszawa
    kondensator eliminuje takie zaklucenia. Spe³nia rolê filtra...
    Kiedy ogarnia Ciê ochota do pracy, usi±d¼ i poczekaj a¿ Ci przejdzie...

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •