Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: [audio] jak podłączyć nie ogri wzmacniacz?

Zaawansowany Użytkownik Awatar mogewszystko
    BMW
    728i + LPG
    chłopaki udało mi się dziś zamontować wzmacniacz + sub :)
    gra fajnie tylko słyszę delikatne szumy w subie?? wiecie może co je powoduje?
    i pytanko drugie mam worek na narty, jak go wyciągnąć całkowicie? jest jakoś przykręcony? zaczepiony? :)

To jest tylko kwestia czasu ;)

Vip Vip Awatar sebobass
    BMW
    e66 750Li
    W około worka od strony bagażnika jest plastikowa ramka na zatrzaskach podważ ją w tych miejscach, kal odczepisz tą ramkę to worek wyjdzie.
    PS jak wyjmiesz worek to nie władaj ramki z powrotem bo będzie spadać, chyba że ja przykleisz

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Szumy powoduje inny potencjał masy w radiu i dołożonym wzmacniaczu. Połącz przewodem obudowę oryginalnego wzmacniacza, z obudową tego dołożonego i powinno być cacy.

BMW
    728i + LPG
    Cytat Zamieszczone przez Rafciu
    Szumy powoduje inny potencjał masy w radiu i dołożonym wzmacniaczu. Połącz przewodem obudowę oryginalnego wzmacniacza, z obudową tego dołożonego i powinno być cacy.
    hm.... przecież i jeden wzmacniacz i drugi maja tą samą masę. wyjaśnij mi szczegółowo o czym mówisz co i gdzie dokładniej.

Kolega pewnie pisze o masie sygnałowej. Faktycznie może mieć to wpływ na zakłócenia.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Kolega ma na myśli masę zasilania.

Zasada jest taka, żeby urządzenia audio miały masę połączoną w jednym punkcie, a jak do zasilania radia wykorzystasz seryjną instalację, to może dojść do pętli masy.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

BMW
    728i + LPG
    plus nowego wzmacniacza mam pod + akumulatora, a - mam tam gdzie jest przykręcony przewód od akumulatora do karoserii (śruba pod lewarkiem), czy powinienem to zmienić?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Tak jak Cursor napisał, miałem na myśli "masę" zasilania. Generalnie zasada jest taka, żeby masa zasilania wszystkich komponentów audio (radio, wzmacniacz, ewentualnie procesor dźwięku), była podłączona w jednym miejscu. Jednakże czasami trudno to w ten sposób podłączyć, a czasami takie podłączenie w cale nie daje efektu w postaci czystego dźwięku bez zakłóceń, ponieważ radio, lub wzmacniacz mają dodatkową masę (wzmacniacz przykręcony do karoserii, ramka radia przykręcona do karoserii). Ponadto radio i wzmacniacz są ze sobą połączone kablami sygnałowymi. W tak połączonym zestawie tworzy się owa pętla masy. Mogą pomóc specjalne izolatory pętli masy zakładane na przewody sygnałowe, a czasami pomaga zwykły kabelek który łączy ze sobą obudowy.

BMW
    728i + LPG
    Cytat Zamieszczone przez Rafciu
    a czasami pomaga zwykły kabelek który łączy ze sobą obudowy.
    na chłopski rozum podłączyć masę starego wzmacniacza kabelkiem z nowym wzmacniaczem? :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740i M62B44
    kondensator eliminuje takie zaklucenia. Spełnia rolę filtra...
    Kiedy ogarnia Cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj aż Ci przejdzie...

Uprawnienia umieszczania postów