Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 74

Wątek: Pomocy!!!getriebenotprogramm

Zaawansowany Użytkownik Awatar kociniak08
    BMW
    e38 750
    Naładuj dobrze akumulator. Ja jak miałem słaby i auto dłużej postało to też wyskakiwał ten błąd. Lecz utrzymywał się do chwili naładowania podczas krótkiej przejażdżki. Po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu błąd znikał.
    Było BMW e32 750 V12

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW 7 E38 735i
    mi niestety nie gaśnie, nawet po trasce 250km. Jakie powinny być wskazania akumulatora oraz prąd wychodzący z alternatora? Mogę zmierzyć i będzie wiadomo czy to akumulator

Początkujący Użytkownik Awatar kLaMaDE
    BMW
    e38 3.0d
    to i ja dorzuce cos od siebie mialem wlasnie ten blad ostatnio ( wczoraj ( pojawil sie kiedy zaczelem ostro dawac w rure mu a mialem uszkodzony czujnik abs albo jak zmienialem z D na S ale zgasilem silnik dzisiaj wymienilem czujnik abs i narazie cisza jak nigdy

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740i 94'

Ja tym razem odgrzeję kotleta. Problem u mnie jest taki, że raz na jakiś jakiś czas (w zimie mogło co kilka dni jak były śniegi), teraz co około miesiąc dwa, jadąc sobie nagle w losowym momencie liczniki mi zaczynają wariować, wszystkie wskazówki przez chwilę latają sobie jak chcą, potem wracają do normy i wywala błąd getribenotprogramm, wszystko działa jak należy wszystkie biegi wchodzą, nic dziwnego się po tej akcji nie dzieje prócz błędu na zegarach. Kiedy zgaszę i odpalę błędu nie ma.
    Co może być przyczyną?

Uszanowanko ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740iA Navarra Violet
    Odgrzewany...Mam ten sam problem co kolega wyzej Andriey. Dokladnie te same objawy elektroniki, nic mechanicznie sie nie dzieje ze skrzynia. Coz to ku*#a jest?

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Na pewno jakiś błąd z komunikacją. Może woda w skrzynce ze sterownikami?

Tradycyjnie bez podpięcia pod kompa pomoc w tym problemie jest utrudniona.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38
    Mam to samo, co kolega Andriey i JABUKASIGA pt:

"nagle w losowym momencie liczniki mi zaczynają wariować, wszystkie wskazówki przez chwilę latają sobie jak chcą, potem wracają do normy i wywala błąd getribenotprogramm".

Ktos doszedl co to moze byc? Patrzac po objawach zakladam ze to cos typowo z zawilgocona elektronika a nie np. awaria mechaniczna skrzyni?

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Najprościej zacząć od diagnostyki komputerowej. Błędy mogą podpowiedzieć powód problemu
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38
    Oj tam wiadomo ze diagnostyka to podstawa w co 2 wątku taka odp. :) pytam bo nie chce mi się s 4 piętra stacjonarki nosić żeby wpiąć się po rs232 ;) robie to w ostateczności, a czytam ze 3 user ów miało ten sam obiaw. Ale do rzeczy - nic nie dzieje się bez przyczyny w sobotę byłem na wymianie opon. Wulkanizator oczywiście 10 min napierdzielal w lewe tylne koło pneumatem/mlotem. Stawiam ze rozwalił się przez to czujnik abs lewego tylnego koła, który w sumie odpowiada za odczyt zegarów i dane do skrzyni.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Do skrzyni idzie chyba informacja z prawego czujnika
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów