Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: [ elektronika] Wymiana licznika w 740 E38 95r

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740ia m60b40 95r
    Blog
    1
    to ja kupilem drugi zegar i wlasciwie nic nie moge z nim zrobic,oczywiscie tyl zmienilem (modul),ale przebieg inny kropka jest ,ogolnie nic w nim ustawic nie moge ;/ przynajmniej piksele mi sie pala ale nic pozatym ,daty kasowanie konsumpcji itp nie moge ustawic

Zaawansowany Użytkownik Awatar jareczek256
    BMW
    E38 728i
    W przedliftowych 7 jest z tyłu cały komputer więc przekładamy do nowego licznika i wszystko a w poliftach trzeba programować koszt ok 50zł.
    BMW - radość z jazdy!

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Ale zegary wszystkie działają prawidłowo?
    Ma ktoś może zdjęcie takich zegarów przed liftem?
    OD razu też podpytam, czy jak się założy nowy licznik od innego auta to będzie on fizycznie działał prawidłowo i jedynym utrapieniem jest jak kolega pisał brak możliwości grzebania w ustawieniach i czerwona kropka?
    Chodzi mi o to aby je założyć i jeździć tak do póki nie znajdę czasu aby podjechać do kogoś i je przeprogramować itd.

Niestety ale ja swoje dobiłem do reszty próbą naprawienia pixeli ;/
    Nie wiem czym i jak trzeba chwycić te dziadowskie pręciki aby ściągnąć wskazówki, te w moim liczniku od 3.0d są tak mocno nabite, że można zapomnieć, że się je ruszy, wcześniej się wypierdzieli cały trzpień z silniczka jak zsunie wskazówkę a sprężynka od strony silniczka jet tak delikatna, że wystarczy chwila nieuwagi...
    Ja postanowiłem podłubać, bo i tak prędkościomierz się przycinał i tak już ponad połowa pixeli umarła a w dodatku umarła połowa podświetlania panelu MID a żaróweczki są dobre...
    Zaryzykowałem zabawę i odradzam dłubanie przy tym.
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 05-06-2012 o 14:31
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Jak założysz licznik od innego auta to wskazania będą w miarę prawidłowe. Mogą nie działać pewne funkcje np bc, spalania, webasto. Ogólnie można jeździć ale dcs może się świecić. Do czasu zakodowanie nic się nie stanie. Silniczki można bez problemu wymienić. Mam kilkanaście sztuk dobrych.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740ia m60b40 95r
    Blog
    1
    to se te funkcje ,ktore kolega wyzej opisal i nie dzialaja w moich zegarach oferowal mi sie z popmoca,ale narazie jeszcze co innego z beta ogarniam,wiec to poszlo na dlaszy plan

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez seban123 Zobacz posta
    Jak założysz licznik od innego auta to wskazania będą w miarę prawidłowe. Mogą nie działać pewne funkcje np bc, spalania, webasto. Ogólnie można jeździć ale dcs może się świecić. Do czasu zakodowanie nic się nie stanie. Silniczki można bez problemu wymienić. Mam kilkanaście sztuk dobrych.
    Nie rozumiem tylko sformulowania "w miare prawidlowe" czyli co? Beda jakies przeklamania? Jezeli to w ktorych pomiarach? Mowisz, ze DSC moze sie swiecic, ale tylko ikona bo samo DSC bedzie dzialac prawidlowo tak? Dokodowac do auta zegary moge sam gorzej ze zmiana VIN i przebiegu bo to juz bedzie musial zrobic ktos kto ma sprzet i wiedze.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Może się świecić dsc bo może krzyczeć o czujnik kąta skrętu i dcs nie będzie działać ale abs tak.
    Przebiegu inpa nie zmieni ale zakoduje i w niektórych przypadkach zmieni vin.

W miarę prawidłowe wskazania mam na myśli ilość paliwa bo niektóre mają większy bak. Obroty bo inna jest ilość impulsów w silnikach 6 cyl i 8 a 12. Prędkość i temp powinno pokazywać poprawnie.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Uprawnienia umieszczania postów