Strona 32 z 54 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 535

Wątek: [e38] FuBu i 728iA M sport Indywidual

Vip Vip Awatar FuBu
    BMW
    E38 728i Sport Indywidual
    Blog
    3
    Wypadek został już zgłoszony. Samochod zabierają w poniedziałek bądź wtorek na wycenę uszkodzenia. Z tego co mi wiadomo , przy wypadku z nie Twojej winy ubezpieczalnia nie robi Ci problemów , bo oni i tak pieniądze za naprawde sciagają od sprawcy wypadku. Dzisiaj byłem pytać czy sciagnąć folie z przednich szyb przed oddaniem auta do warsztatu , powiedzieli mi że to nie ma nic do tego, wypadek nie jest z mojej winy, ja jestem poszkodowany , a oni muszą Ci auto naprawić.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Siudmy Irl
    BMW
    E38 728i
    Dobrze by bylo, zeby naprawial to serwis. Dostales auto zastepcze?

Vip Vip Awatar FuBu
    BMW
    Blog
    3
    Cytat Zamieszczone przez Guralbmw
    Dostales auto zastepcze?
    dostanę gdy oddam swój samochód do naprawy.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 728
    Masz ubezpieczenie na seryjny=nie zmodyfikowany samochod a w rzeczywistosci jest co innego... Znam przypadek goscia na screamer ubezpieczonego fully comprehensive jako nowka sztuka z 2000 mil na budziku i mial strzala z jakas zwirzyna lesna i calkowicie go skasowal ( written off ) mocno sie zdziwil gdy prrzyszedl rzeczoznawca i stwierdzil modyfikacje motcykla i to ze nie byl to tylko seryjny ale takze juz z salonu wyjechal jako replika Rossi (czy cos podobnego) a motor byl ubezpieczony jako seria =brak modyfikacji!!
    Ta sama zasada obowiazuje jesli naklamiesz ze znizkami, historia czy zataisz wypadek...

Powodzenia!
    Kuba

BMW
    E38 728i
    Cytat Zamieszczone przez czerwiec
    Masz ubezpieczenie na seryjny=nie zmodyfikowany samochod a w rzeczywistosci jest co innego... Znam przypadek goscia na screamer ubezpieczonego fully comprehensive jako nowka sztuka z 2000 mil na budziku i mial strzala z jakas zwirzyna lesna i calkowicie go skasowal ( written off ) mocno sie zdziwil gdy prrzyszedl rzeczoznawca i stwierdzil modyfikacje motcykla i to ze nie byl to tylko seryjny ale takze juz z salonu wyjechal jako replika Rossi (czy cos podobnego) a motor byl ubezpieczony jako seria =brak modyfikacji!!
    Ta sama zasada obowiazuje jesli naklamiesz ze znizkami, historia czy zataisz wypadek...

Powodzenia!
    Kuba
    Kolego nie bardzo rozumie o co kaman. Jezeli w bete Marcina przywalil inny pojazd, to co ma do rzeczy jego ubezpieczenie? Sprawca wyrzadzil straty i to on ma pokryc naprawe.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 728
    Wydaje mi sie ze jesli klamiesz albo zatajasz fakty w ubezpieczeniu to w razie wypadku jestes nieubezpieczony.... ale to tylko moje zdanie :oops:

BMW
    E38 728i
    J dalej Kolego nie rozumiem, co ma wspolnego polisa Marcina skoro to On jest poszkodowany. Jezeli to On bylby sprawca, i Jego ubezpieczyciel dopatrzyl by sie jakis uchybien, bylby wtedy gnoj. A tak Marcina ubezpieczyciel nie ma NIC do tej kolizji.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 745..e46 330 M Sport....e30 325 Turbo..E38 728iA M Sport..BMW e39 M5 439bhp..BMW E60 525 M Sport
    Wszysko bedzie OK.W razie jakichkolwiek problemow czy pomocy FuBu ma nakaz dzwonienia do mnie ;D .Wszysko sie da zalatwic bez problemu. :]

co nie zmienia faktu ze szkoda prawie najladniejszego auta na forum. ;)

Ps.Bedzie dobrze.
    "Driving a fast daewoo lanos is like coming out of the closet. It suprises every one at first, but in the end your still gay."

Vip Vip Awatar FuBu
    BMW
    Blog
    3
    Cytat Zamieszczone przez czerwiec

Powodzenia!
    Kuba
    no tak , tylko tutaj Kuba podałes przykład taki, w którym kolega skasował motor w wyniku zderzenia ze zwierzyną , czyli w takim wypadku jego ubezpieczenie pokrywa koszta naprawy, inaczej podobno jest gdy to Ty jestes poszkodowany , i nie ma w wypadku Twojej winy, czyli ubezpieczenie sprawy musi pokryć koszta naprawy Twojego samochodu.

Zaskoczyło mnie to , że samochód zastępczy dostanę od ubezpieczalni sprawcy (ja sam nie mam wykupionego auta zastępczego w razie wypadku) , dzisiaj dzwonili do mnie z jego firmy ubezpieczeniowej i powiedzieli że to wszystko idzie na koszt sprawcy.

BMW
    E38 728i
    Z tym autem zastepczym, nikt Ci lachy nie robi. Dziwie sie tylko dlaczego, dostaniesz dopiero po oddaniu swojego. Powinienes go dostac zaraz po zdarzeniu

Uprawnienia umieszczania postów