-
Vip
Vip
. . . z racji tego że mamy Światowy Kryzys Gospodarczy, a co za tym idzie mniej pracy = wiecej wolnego czasu dla siebie (o tej porze powinienem siedzieć za kółkiem a nie przy komputerze) , postanowiłem odświeżyć swój post ;)
tak więc to od NIEJ "wszystko" sie zaczęło (miłość do BMW) ;)
BMW 524 TD E34 , rok 1988 , czarny kolor

w czasie zakupu miała przejechane dobrze ponad 250tys KM , i pozatym że w czasie mrozów nie paliła :) nie była az taka zła .... najpierw jeździł nią ojciec , poźniej przejęłem ja , gdy sprzedałem miała 320 tys KM
Moją drugą miłością była ONA :) ...
BMW 318iS E36 , 1995 rok , kolor ALPINE WHITE III
Tak wyglądała w chwili zakupu ...

w czasie dwu letniego użytkowania przeszła wiele zmian ...

To był niezawodny samochód , poprzez ponad dwa lata użytkowania nigdy mnie nie zawiódł , nie dołożyłem do niego nic jeżeli chodzi o sprawy mechaniczne , wiecej kosztów pochłoneły małe modyfikacje i drogie ubezpieczenie :(
... po niej przyszedł czas na małe zmiany , chciałem mieć coś dużego i mocnego i NIESTETY poszukałem czegoś u konkurencji a mianowicie
AUDI a8 4.2 Quattro v8 , 1995 rok

Samochód ten naprawde dawał przyjemności z jazdy , niestety nie dlugo ... dwa dni po zakupie padła skrzynia biegów (brak wstecznego biegu) koszt naprawy 4tys PLN'ow
Pojezdziłem kilka miesięcy i sprzedałem ... Jednak Audi nie dawało aż tyle przyjemności z użytkowania co dawały mi poprzednie BMW
Tak więc przyszedł czas na tą jedyną którą już znacie a mianowicie
BMW 728iA E38 Indywidual ///M Sport , z roku 1999
Tutaj mały przedsmak ostatnich modyfikacji
Komplet sprężyn H&R -50mm (www.orangetuning.de)

+ filtr powietrza K&N

tak "przytuliła się" z przodu na nowych sprężynkach (niestety zdjęcie zrobione jeszcze na niestandardowych oponach [235/45/18]

a tak wyglądała na H&R z przodu i ORI sprężynkach z tyłu

Niestety po powrocie z Polski w grudniu moja przednia szyba uległa pęknięciu , ale dobrze że ubezpieczenie obejmuje wymiane , i wymiana kosztowała mnie tylko 60 GBP

wizyta w RAC autowindscreen

założyłem ostatnio xenonik do świateł przeciwmgielnych K8000, gdyż nie bardzo podobała mi sie kompozycja xenonu z żółtym światłem z halogenków :)

... i teraz ładnie to wygląda (zwłaszcza w nocy)
CDN
Uprawnienia umieszczania postów