Witam od pewnego czasu mam problem a mianowicie gdy zamknê auto to czasem potrafi siê w³±czyæ alarm sam auta nikt nie dotyka ani nic co to mo¿e byæ?? Auto to e38 740 94r .
Witam od pewnego czasu mam problem a mianowicie gdy zamknê auto to czasem potrafi siê w³±czyæ alarm sam auta nikt nie dotyka ani nic co to mo¿e byæ?? Auto to e38 740 94r .
Sprawd¼ wy³±cznik pod mask±, zamknij auto poczekaj ±¿ siê uzbroi i podnie¶ lekko maskê po stronie wy³±cznika, je¿eli siê w³±czy to znaczy ¿e trzeba go wyregulowaæ.
Czêsta przyczyna i prosta do wyeliminowania.
Zamieszczone przez lockbud
A mo¿esz to opisaæ jako¶ dok³adniej jak mam do zrobiæ gdzie jest ten w³±cznik itd??
stachu0505 to jest taki odbojnik na pasie przednim nad lampa z lewej strony
Impossible is nothing
¯yæ szybko, umieraæ m³odo
Je¶li dobrze kojarzê, to w³±cznik alarmu jest gdzie¶ przy przedniej krawêdzi maski, o ile dobrze pamiêtam ko³o którego¶ z zamków. Taki zwyk³y dzyndzel co go mo¿na nacisn±æ i siê chowa o jakie¶ 1,5cm. Tylko nie pamiêtam czy jest przy prawym czy przy lewym zamku, ale to sobie ju¿ sprawdzisz. Zamknij auto, poczekaj a¿ siê alarm uzbroi i spróbuj ci±gn±æ do góry maskê mniej wiêcej w tym miejscu co jest ten w³±cznik. Je¶li zacznie wyæ, to znaczy ¿e trzeba wyregulowaæ jego wysoko¶æ. Aczkolwiek jest to tylko jedna z mo¿liwo¶ci. (te czujniki pod mask± s± chyba najczêstsza przyczyn± wycia alarmu). Ja siê mêczy³em trochê ze swoim alarmem, bo te¿ potrafi³ siê czasem sam z siebie w³±czyæ. Na kompie pokazywa³ mi b³±d komunikacji modu³u w drzwiach kierowcy (ten panel od szyb i lusterek) a jakim¶ tam inszym modu³em czy sterownikiem za schowkiem pasa¿era. A wszyscy mi mówili ¿e to na bank maska :P Tak wiêc u Ciebie te¿ by nie zaszkodzi³o podpiêcie do kompa. A najlepiej skasowanie b³êdów i poczekanie a¿ znowu zacznie wyæ i wtedy odczytania co go spowodowa³o :) Mo¿liwo¶ci jest kilka: czujniki w drzwiach, masce, klapie, czujnik w ¶rodku, czujnik przechy³u, z tego co wiem to bywa³y te¿ czujniki przy szybach i ponoæ przy tej trójk±tnej lubi³o siê co¶ roz³±czyæ. Tak jak pisa³em, zacznij od maski, bo to najczê¶ciej pada, a jak nie pomo¿e to komp.
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
U mnie wy³±cznik jest z prawej strony(strona pasa¿era) ma³y prostok±tny z kwadratowym bolcem który wciska maska jak j± zamykasz.
Nie s± to okr±g³e odbojniki którymi regulujesz po³o¿enie maski, mo¿na siê pomyliæ, ale do wy³±cznika dochodzi od spodu instalacja, znajdziesz na bank.
Zwróæ uwagê czy samoczynne w³±czani alarmu zdarza siê niezale¿nie od miejsca parkowania, czy mo¿e zdarza siê to tylko w jednym miejscu.
Zauwa¿y³em ¿e silne pole elektromagnetyczne wzbudza alarm.
Przyk³ad
Ch³opaki w radiowozie zatrzymali siê obok mojego auta i za³±czyli stacjê (radio) , alarm w moim aucie te¿ siê w³±czy³.
P.S.
Kompletnie nie byli zdziwieni.
pozdrawiam