Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: [opony] co sądzicie o tych oponach?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Cytat Zamieszczone przez mogewszystko
    Czy ktokolwiek jezdził na oponach wyprodukowanych w chinach? jeśli tak to proszę o wypowiedz. :)|

Opowiadania ze ktos kiedyś, widział, słyszał, kolega kolegi, itp... to jakos mnie nie przekonywują do danego produktu.

Wiem jaka panuje opinia na ten temat i sam jestem sceptycznie nastawiony do tych opon, nie bronie chińczyków, ale jeżeli nie doświadczę tego to nie mogę stwierdzić czy opony sa dobre czy złe.

Z drugiej strony na pewno żadnej znanej firmie (michelin, pirelli, continental) itp... nie zależy na dobrej opinii chinskich opon, skoro jedna kosztuje 1000zl a chinska 300zł. biznes is biznes!

A jeżeli nikt nie jezdzil na chinczykach to bede pierwszy! :)
    Wtedy bede sie mogl wypowiedziec na ten temat i opowiedzieć jak to wygląda w praktyce. :]
    Jeżeli jesteś sceptycznie nastawiony to po co to kupujesz. A opinię to sobie sami wyrabiają takimi produktami jak Sangyong czy jak to się tam pisze, skarpetami po 2zł/6szt że farba z nich wypala dziury w skórze a nóg to trzy dni nie można domyć z niej. Twoje auto i opony. Chcesz to bierz. Napisz później jak się na tym jeździ.
    Pozdrawiam
    monster_pl

A i owszem, miałem tą nieprzyjemność wielokrotnie jeździć na tym chińskim badziewiu. I powiem szczerze, że jak lubisz swoje życie, to się w to nie pakuj. Nawet na suchej nawierzchni ciężko mówić o jakiejś przyczepności. Bo na deszczu taka letnia chińska guma to jak jazda na lodowisku. Co z resztą doprowadziło do tego, że zakręt który w pewien letni i podeszczowy poranek wszyscy przed nami przejechali bez problemów, my zakończyliśmy owinięci przodem na slupie energetycznym (jadąc oczywiście z tą samą prędkością co inni). Nawierzchnia była lekko wilgotna, a opona w pewnym momencie zerwała przyczepność :] Tak więc mam nadzieję że jeszcze tego chłamu nie kupiłeś
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Zaawansowany Użytkownik Awatar mogewszystko
    BMW
    728i + LPG
    Cytat Zamieszczone przez Jey
    Tak więc mam nadzieję że jeszcze tego chłamu nie kupiłeś
    :x
    kupiłem 2 sztuki właśnie do testów.... jakby śmigały fajnie to byłem zainteresowany następną 2....
    To jest tylko kwestia czasu ;)

Nie wiem co tam dokładnie kupiłeś, nie pamiętam też co tam było u nas założone, ale wiem że to była chińszczyzna i nie dało się na tym jeździć. Jeśli w głupim Audi 80 nie dawały rady, to nie chce myśleć co będzie w deko cięższym i szybszym 7er
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    A u mnie jest Chińszczyzna już trzeci sezon i nie mam powodów do narzekań,trzyma się tak jak ma się trzymać,na mokrym nie zrywa przyczepności i przy większych prędkościach też nie ma większej różnicy między jakimiś tam droższymi niby firmówkami rodem także z chin.A zwie się wanli,bieżnik taki sam jak w dunlopie.Tyle z mojej strony na ten temat.
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

BMW
    728i + LPG
    Cytat Zamieszczone przez gierobiala
    A u mnie jest Chińszczyzna już trzeci sezon i nie mam powodów do narzekań,trzyma się tak jak ma się trzymać,na mokrym nie zrywa przyczepności i przy większych prędkościach też nie ma większej różnicy między jakimiś tam droższymi niby firmówkami rodem także z chin.A zwie się wanli,bieżnik taki sam jak w dunlopie.Tyle z mojej strony na ten temat.
    O!...... czyli na chinczyku tez sie da powiada kolega?! :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    A no da się i to całkiem całkiem.Kupiłem na próbę a okazało się że zaoszczędziłem parę stówek.
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Zaawansowany Użytkownik Awatar Leon740i
    BMW
    740iA m62b44
    w swoich 20'' na lato z tylu tez mam wanli i powiem ze sa ok, z przodu mam falkeny i wydaje mi sie ze sprawuja sie gorzej

BMW
    728i + LPG
    a już myślałem że wszyscy jeżdżą na oponach 1000zł x 4 :) (made in china) :P

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Ja tez słyszałem że Wanli jest juz ok - ale tez nie jeździlem i nie chce się wypowiadać, lubie szybką jazde i jakoś dopuki naprawde nie przetestuje za czyjąś kase to sam na to nie pójde :)

Uprawnienia umieszczania postów