Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 90

Wątek: Koło wpadło w nadkole

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    Cytat Zamieszczone przez vic
    znakomita większość renomowanych producentów nie różnicuje (!) sprężyn do poszczególnych typów e 38
    proponuję troszkę pogooglować i sprawdzić w katalogach...
    ;D Pracuje w branży motoryzacyjnej od wielu lat i czekam na przykłady "renomowanych producentów" co niby nie rozróżniają czy jak wolisz "nie różnicują" sprężyn do BMW modelu E38, może tylko jeden producent "PLIS" co do 728 ma taką samą co do 750 ! :] Koniec tematu.

Skoro koniec to koniec. Pozostaje ubolewać, że kolega Indyvidual nie zadał sobie trudu zmiany kompletu (przednich) sprężyn. W ten sposób byłaby pewność, że charakterystyki pracy obu sprężyn będą jednakowe (zgodnie z tym, o czym pisałem wcześniej, sprężyny mogą być różne ze względu na wyposażenie).

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    Sylwek zapewniam Cię.....Jeśli jest jakakolwiek różnica między lewą a prawą (wymienioną) stroną to jest ona całkowicie nie odczuwalna. Nie sposób tego wyczuć. Jak to mówią w reklamie....Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać? :) Wymieniłem jedną i ciesze się jazdą tak jak cieszyłem się wcześniej.
    Nigdy się nie poddawaj-NIGDY!

Cytat Zamieszczone przez Individual23
    Wymieniłem jedną i ciesze się jazdą tak jak cieszyłem się wcześniej.
    I o to chodzi, choć w takim przypadku trochę inaczej podchodzi się do sprawy naprawy.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Sylwek zapewniam Cię.....Jeśli jest jakakolwiek różnica między lewą a prawą (wymienioną) stroną to jest ona całkowicie nie odczuwalna. Nie sposób tego wyczuć. Jak to mówią w reklamie....Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać? :) Wymieniłem jedną i ciesze się jazdą tak jak cieszyłem się wcześniej.
    Między amorami koni też nie wyczujesz różnicy, a jeden będziesz mieć na maks, drugi na min ustawiony ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Dla mnie koledzy ręce opadają. Jeden z drugim kupuje 7-emkę a później szkoda kilka złotych wydać żeby auto było dobrze naprawione. Sprężyna może i dobra chociaż ze śmietnika, ale wymieniać jedną stronę? Gdy następnym razem będziesz jeden z drugim kupował auto to życzę takiej właśnie "igły" dopieszczonej jak wasze samochody.
    Kolego, przynajmniej zbieżność ustaw po tej wymianie, bo prawdopodobnie zmieniła się geometria.
    Pozdrawiam
    monster_pl

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Nie chyba ale na pewno geometrię trzeba ustawić po każdym ruszeniu tego typu rzeczy...

PS. Mi też się nie chce już czytaj tego typu walk. Zupełnie jak na forum FSO-FAN
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    Posłuchaj.....Nie szkoda tylko po prostu nie ma rozumiesz? Gdybym miał to bym się nie szczypał tylko wymienił cały zawias a gdybym miał jeszcze więcej to bym wymienił cała Betę i kupił E65. Straciłem prace i nie mam siana. Mam do swojego auta ogromny sentyment i nie chce go sprzedawać. Wole jeździć zestruclowanym 7er niż zaje*istym polonezem. Jeśli tego nie rozumiesz to Twoja sprawa. Ja Ci się nie muszę tłumaczyć. To moje 7er i mogę z nim robić co zechcę. Również pozdrawiam.
    Nigdy się nie poddawaj-NIGDY!

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    FSO-FAN
    Wierz mi że niejedno FSO jest zadbane bardziej niż Twoje 7er :]

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Posłuchaj.....Nie szkoda tylko po prostu nie ma rozumiesz? Gdybym miał to bym się nie szczypał tylko wymienił cały zawias a gdybym miał jeszcze więcej to bym wymienił cała Betę i kupił E65. Straciłem prace i nie mam siana. Mam do swojego auta ogromny sentyment i nie chce go sprzedawać. Wole jeździć zestruclowanym 7er niż zaje*istym polonezem. Jeśli tego nie rozumiesz to Twoja sprawa. Ja Ci się nie muszę tłumaczyć. To moje 7er i mogę z nim robić co zechcę. Również pozdrawiam.
    Nie życzę Ci źle, ale właśnie przez zrobienie dokładnie takiego samego manewru jak ty zrobiłeś, szajboos ma nauczkę. Chciał zaoszczędzić, żeby chwilę oblatać i zrobić kompleksowo wymianę. Niestety, ale sprężyna wytrzymała jeden dzień i z Rybnika wracaliśmy na lawecie, bo pękła drugi raz sprężyna, co ciekawe, ta sama strona co poprzednio(pierwszy raz pękł tylko dół i dzwonił).
    Na własnej skórze przekonałem się, że takie druty lubią się mścić.
    Nie mówię, żeby od razu kupować nowe, ale skoro kolega miał oferował Ci 2szt, to moim zdaniem(i jak widać nie tylko moim) bezpieczniej byłoby wymienić 2szt, nawet na te z 750, ale parę.
    Życzę Ci, żebyś nie musiał wrócić do tego tematu, bo problem pojawił się kolejny raz.

Uprawnienia umieszczania postów