Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 90

Wątek: Koło wpadło w nadkole

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Z tego co zauważyłem, to do 6cyl są inne i do pozostałych są inne.
    W samym etk jest kilkanaście numerów, zależnie od wyposażenia.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    Coboss mam silnik V8 o pojemności 4.0 l więc na pewno swoje waży. Wydaje mi się że również na opuszczenie auta ma znaczenie to w jaki sposób sprężyna pęknie. Może być tak że pęknie i się zawiesi na jakimś zwoju wtedy auto stoi wyżej. U mnie pękła i nie zatrzymała się na niczym,wpadła do samego końca. Orientowałem się w cenach i powiem Ci że nowa kosztuje w granicach 200-250 zł. Używkę mam za stówkę więc różnica znaczna. To nie przepływomierz powietrza że musi być najlepiej oryginalny i nowy. To tylko sprężyna i nie przykładam do niej aż takiej wagi. Ma pasować do mojego auta i już :)

Cursor dzięki za info. Będę szukał wśród swojej wersji silnikowej 740i tylko z innego rocznika (młodszego). Powinno pasować jak tak :)
    Nigdy się nie poddawaj-NIGDY!

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Ja za nowe Lesjoforsy na przód płaciłem 350PLN za komplet (2szt)

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    no fajnie, a czy pomyslales o tym co by sie stalo gdyby taka sprezyna pekła np przy 100 km/h wyladowal bys w rowie niezaleznie od tego jakim jestes dobrym kierowca. kup nowe ori , bo odpukac z uzywka moze sie to stac albo jutro albo za 100 lat . zastanow sie nad tym czy 100 czy 200 zl oszczednosci jest warte takiego stresa za kierownica kiedy jedziesz szybciej??? ja bym nie ryzykował.
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    szczurek w tej chwili w aucie mam zamontowane 3 używane (przeze mnie)sprężyny. Idąc Twoim tokiem rozumowania nie powinienem też kupować używanych opon bo podczas jazdy mogą strzelić.(kupuję używki od wielu lat za 1/3 ceny i jestem bardzo zadowolony) Sam powiedziałeś że coś takiego może stać się za chwilę albo za 100 lat. Nigdy nie można być pewnym auta w 100% bo to jest tylko maszyna, w każdej chwili może się coś zepsuć i nie ważne czy część jest nowa czy używana. Słowo "używane" ma wiele znaczeń. Może być używane przez miesiąc więc prawie nowe lub używane przez lata i prawie całkowicie wyeksploatowane. Ja szukam sprężyny używanej w bardzo dobrym stanie i nie wydaje mi się abym popełniał jakiś błąd.

Individual23, jak coś, to mógłbym Cię czymś poratować... W razie co - PW.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez Individual23
    szczurek w tej chwili w aucie mam zamontowane 3 używane (przeze mnie)sprężyny. Idąc Twoim tokiem rozumowania nie powinienem też kupować używanych opon bo podczas jazdy mogą strzelić.(kupuję używki od wielu lat za 1/3 ceny i jestem bardzo zadowolony) Sam powiedziałeś że coś takiego może stać się za chwilę albo za 100 lat. Nigdy nie można być pewnym auta w 100% bo to jest tylko maszyna, w każdej chwili może się coś zepsuć i nie ważne czy część jest nowa czy używana. Słowo "używane" ma wiele znaczeń. Może być używane przez miesiąc więc prawie nowe lub używane przez lata i prawie całkowicie wyeksploatowane. Ja szukam sprężyny używanej w bardzo dobrym stanie i nie wydaje mi się abym popełniał jakiś błąd.
    Jak już szukać to kompletu na jedną oś, tak jest bezpieczniej
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    ciekawi mnie to jak mozesz sprawdzic czy sprezyna jest prawie nowa czy juz konczy swojego zywota??? . trzymajac ja w rece nie poznasz tego, a szczególnie kupujac na allegro . ale to juz jest twoja sprawa twoje pieniadze i twoje zmartwienie. ja chcialem ciebie przekonac zebys kupil ori ale zrobisz oczywiscie jak chcesz . pozdrawiam i wesolych swiat
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Początkujący Użytkownik
    BMW
    bez
    jak już używane to tylko parami i z pewnego źródła!!! (z jednego auta)
    to już nie 126p :razz:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    Drogi szczurku...Ano wyobraź sobie że człowiek ma na sprzedanie sprężyny oryginalne od BMW7. Kupił je 3 miesiące temu. Chęć sprzedaży owych sprężyn motywuje tym iż postanowił obniżyć auto i kupić sprężyny obniżające więc te są już mu nie potrzebne. Do sprężyny która sprzedaje na życzenie może dołączyć mi fakturę sprzed 3 miesięcy kiedy to właśnie kupował je w sklepie za o wiele większe pieniądze. Towar wizualnie wygląda na naprawdę nowy. Nie zaufasz komuś takiemu? Bo ja nie mam podstaw aby nie ufać....Również życzę Wesołych Świąt i pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów