Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 90

Wątek: Koło wpadło w nadkole

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    My z szajboosem niedawno przejeżdżając po rybniku i tocząc się po rondzie, w połowie ronda usłyszeliśmy strzał, obaj prawie podskoczyliśmy na fotelach.
    Zjechaliśmy na bok. Pierwsze co się w oczy rzuciło to kapeć, drugie, to, że próg jest może 2cm od ziemi.
    Okazało się, że pękła sprężyna, po drodze rozdzierając oponę.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik Awatar mogewszystko
    BMW
    728i + LPG
    ostro.... a może to coś przez te rybki? :P
    To jest tylko kwestia czasu ;)

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Ja też kiedyś miałem stracha - wychodze z domu i widzę że mój fiat 125p totalnie padniety, jakby zawiasy pogubił....

...okazało się że tato załadował cały bagażnik cementu dla wujka 8/ ;D ;D
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    Po pierwsze Panowie od razu zaznaczam że to nie jest prima aprilisowy żart ! Mój niefart w tym że sytuacja akurat zdarzyła się dzisiaj. Rozumiem wasze żarty bo jest w końcu 1 kwietnia ale zapewniam że mi do śmiechu nie jest bo znowu kolejny wydatek leci.

p3xeon stało się to właśnie na postoju i jak widać nie jest to odosobniony przypadek bo kolega lockbud miał taką samą sytuację.

Cursor u mnie było właśnie tak jak u Ciebie-auto wisi ze 2 cm nad ziemią...Zawadzam o wszystko aż miło :( Jutro doczłapie się 5 km/h do mechanika na awaryjnych. Mam nadzieję że niczego nie uszkodzę po drodze. I oby to było to co u Ciebie. Ucieszyłbym się gdyby to była tylko sprężyna. Gorzej jak amorek-kilka stów nie moje. A miałem sobie kupić ponton i echosondę na rybki :)

Mogewszystko-abstra***ąc od tematu rybki brały całkiem dobrze, zdążyłem złowić 72 płotki no a potem jak usłyszałem strzał w aucie już mi się odechciało łapania...
    Nigdy się nie poddawaj-NIGDY!

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Więc skoro to nie jest żart - lewarek w dłoń i szacuj szkody albo cyknij fotki ze zdjętym kołem a powiemy co odpadło :)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Dla mnie kolega przesadził z tym wbitym kołem albo faktycznie sobie jaja robi.
    Cokolwiek by nie walnęło to i tak usiądzie co najwyżej parę cm. A jak był huk to sprężynka, może coś rozwaliła przy okazji??

PS. Zajeb... masz łowisko :) mój mega start sezonu zepsuł bardzo dobry kumpel, ale nie bój, będzie tego żałował bo nie będę mu winny. O ile w ogóle go zabiorę na cokolwiek ;D
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Cychol
    BMW
    R 1200 RT
    Cytat Zamieszczone przez Individual23
    Jutro doczłapie się 5 km/h do mechanika na awaryjnych
    pamiętaj, że z włączonymi światłami awaryjnymi nie wolno jechać, włącza się je tylko kiedy pojazd stoi, a możesz jechać spokojnie 5km/h z włączonym zwyczajnym oświetleniem.

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Jednak zanim pojedziesz do mechanika to podnieś auto i zajrzyj co spowodowało tak piękną glebę auta (?).

Ja mimo wszystko bałbym się jechać na upartego nie wiedząc co się stała i co jeszcze gorszego (na ile drożej w naprawie) może się przydarzyć.
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Porsche Cayenne Turbo S

Re: Koło wpadło w nadkole

Cytat Zamieszczone przez Individual23
    Jako że dzisiaj miałem dzień wolny od pracy postanowiłem sobie pojechać na rybki. Auto miałem jakieś 20 m od siebie. Łowie sobie łowię łowię a tu nagle słyszę głośny strzał w samochodzie. Przestraszyłem się i myślałem że coś wybuchło. Zachodzę, oglądam auto z każdej strony patrzę a tam prawe przednie koło wpadło w nadkole :/ Zwinąłem się szybko i postanowiłem zadzwonić po lawetę. Oczywiście nie mogłem się dodzwonić więc postanowiłem powoli ruszyć i zobaczyć co się będzie działo. Niestety opona o coś ocierała i zaczęło śmierdzieć spaloną gumą. Jako że miałem do domu 7 km postanowiłem włączyć awaryjne i powoli jechać do domu. Opony na szczęście były już zjechane i miałem lada dzień je zmieniać więc było mi obojętne czy ta jedna się zedrze, wystrzeli czy cokolwiek się z nią stanie. Gdybym miał nówki sztuki czekałbym na lawetę.
    Panowie co się mogło stać? Skąd ten strzał? Czy mógł strzelić amortyzator? Czy to była sprężyna? Pierwszy raz w życiu spotkałem się z taką sytuacją....:/
    Dobra zarty żartami ale dziś już 2 kwiecień!!! Może faktycznie ma problem. Kolego sprężyna ewentualnie- choć to praktycznie nie możliwe drążek stabilizacyjny mógł pęknąć, innej opcji nie ma jeżeli tyle ci się zapadł.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez drew-max750
    Kolego sprężyna ewentualnie- choć to praktycznie nie możliwe
    A dlaczego nie? Podałem wyżej prawdziwy przykład. Żeby wjechać szajboosa autem na lawetę, zdejmowaliśmy zderzak(bo jest inny niż w benzynie i do tego sporo droższy)
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Uprawnienia umieszczania postów