Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 115

Wątek: 750I INDYWIDUAL

Nie masz się co zastanawiać, tylko zacznij jeździć i oglądać auta. Ja od razu wyszedłem z założenia, że zanim znajdę tą odpowiednią 7er, zrobię kilka tyś km po kraju. A też nieźle tu chłopakom zawracałem głowę :P Z samych zdjęć to my tu wiele nie wywróżymy. Jakieś ewidentne ślady bicia i mniej lub bardziej udane naprawy blacharskie wypatrzymy, ale to nawet nie jest polowa sukcesu. To może być wstępna selekcja, żeby znaleźć auto które wygląda ok. Potem tyłek do wozu i w trasę oglądać. Wjazd na kanał i komputer to podstawa. A tego na odległość nie ocenimy. Trzeba się liczyć z tym że prędzej czy później trzeba będzie dołożyć kilka tysięcy do auta. Głupie amory SEDC, kilka uszczelek w silniku czy awaria skrzyni i trzeba wyłożyć na stół ze 3-4 tyś na każą z tych "pierdół". Co do różnic w utrzymaniu 740 a 750, to moim zdaniem 750 wypada o jakieś 20-30% drożej. Ja przez 14 miesięcy zostawiłem na serwisie jakieś 4 tyś, nowy właściciel z tego co mi wiadomo też już kilka tyś włożył, a auto było wydaje mi się że zadbane. Trzeba się liczyć z takimi wydatkami
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Jey ma świętą rację nawet zadbane E-38 wymaga nakładów te auta już mają swoje lata i na bieżąco coś się w nich "kończy" tylko w zadbanym aucie jest to rzadziej i na mniejsze kwoty i masz satysfakcje jak na nie patrzysz po 4 godzinach pieszczenia go jak lśni na podjeździe
    i ten wzrok sąsiada ;D

Jak zmienisz zdanie i rozważysz 735 to przyjeżdżaj śmiało nie rozczarujesz się w giełdzie jest moje ogłoszenie.

Ale ogólnie trzeba było brać 740 Krzycha i miałbyś kłopot z głowy.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Cytat Zamieszczone przez Jey
    Nie masz się co zastanawiać, tylko zacznij jeździć i oglądać auta. Ja od razu wyszedłem z założenia, że zanim znajdę tą odpowiednią 7er, zrobię kilka tyś km po kraju. A też nieźle tu chłopakom zawracałem głowę :P Z samych zdjęć to my tu wiele nie wywróżymy. Jakieś ewidentne ślady bicia i mniej lub bardziej udane naprawy blacharskie wypatrzymy, ale to nawet nie jest polowa sukcesu. To może być wstępna selekcja, żeby znaleźć auto które wygląda ok. Potem tyłek do wozu i w trasę oglądać. Wjazd na kanał i komputer to podstawa. A tego na odległość nie ocenimy. Trzeba się liczyć z tym że prędzej czy później trzeba będzie dołożyć kilka tysięcy do auta. Głupie amory SEDC, kilka uszczelek w silniku czy awaria skrzyni i trzeba wyłożyć na stół ze 3-4 tyś na każą z tych "pierdół". Co do różnic w utrzymaniu 740 a 750, to moim zdaniem 750 wypada o jakieś 20-30% drożej. Ja przez 14 miesięcy zostawiłem na serwisie jakieś 4 tyś, nowy właściciel z tego co mi wiadomo też już kilka tyś włożył, a auto było wydaje mi się że zadbane. Trzeba się liczyć z takimi wydatkami
    Kilka tysi i ze 3-y tygodnie roboty przy nim:) Chociaż autko jest zadbane. Jutro wyjeżdża z hali na świeże powietrze. :D
    Co do tematu:
    Po pierwsze prego kolego kupujący: wszystkiego nie wypatrzysz podczas zakupu i coś zawsze trzeba zrobić jeżeli auto ma być do jazdy
    Po drugie prego kolego kupujący: nikt nie sprzedaje 750 po lifcie za 20tysi jeżeli nic jej nie boli. Niemcy też nie są głupi i doskonale umieją liczyć. Proponuję zobaczyć jaki samochód w Niemczech można kupić za taką kwotę. Proponowałbym to autko dobrze sprawdzić przed zakupem, ręki nie dam sobie uciąć ale uważam że jest tam jakiś problem (i to nie mały) lub uaktywni się za kilka tyś. km. Za taką kwotę - byłbym ostrożny. Zresztą nie pojedziesz to nie będziesz wiedział.
    Na forum często ktoś ma do sprzedania całkiem zgrabne sztuki a Ty szukasz nie wiadomo gdzie i nie wiadomo czego. Zaczyna się od szukania idealnej sztuki po lifcie max za 15 tyś. a kończy się płaczem i lamentem na forum. Chcesz 750 po lifcie w ładnym kolorze i fajnym środkiem, taką do jazdy to zacznij szukać od 35tyś. Wtedy masz szansę kupić coś fajnego.
    W cenie 20 tyś to raczej do remontu.
    Pozdrawiam.
    monster_pl

Kurde powiem Ci że zacząłem za nią tęsknić :P Jak byś kiedyś ją sprzedawał to daj znać :)

Cytat Zamieszczone przez monster_pl
    Po drugie prego kolego kupujący: nikt nie sprzedaje 750 po lifcie za 20tysi jeżeli nic jej nie boli.
    No za 20 tyś to znajdziesz ładną 750, ale w okolicach '95-96

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Cytat Zamieszczone przez Jey
    Kurde powiem Ci że zacząłem za nią tęsknić :P Jak byś kiedyś ją sprzedawał to daj znać :)

Cytat Zamieszczone przez monster_pl
    Po drugie prego kolego kupujący: nikt nie sprzedaje 750 po lifcie za 20tysi jeżeli nic jej nie boli.
    No za 20 tyś to znajdziesz ładną 750, ale w okolicach '95-96
    :D
    Jutro jeszcze planuję założyć walce na lato i po południu próbna traska. Przywiązałem się do niej trochę i sprzedaż to z ciężkim sercem, chyba że za godne pieniądze:) Ładniejsze 750 w e38 to trudno byłoby znaleźć. Tym bardziej że zrobiłem ją dla siebie, poświęciłem sporo czasu i wiem co tam w środku siedzi:) Dostała nowe, sportowe kable WN, świece Beru, sporo uszczelek, zawieszenie, siłowniki z Nivo zregenerowane, płyny wymienione jak i wiele innych pierdółek. Przygotowana na następne 100tyś km. Mechanicznie cudeńko a w środku też bajka. Przyznam, że na początku zabawy w "mechanizację" było fajnie, ale już zaczyna mnie męczyć pobudka o 5.30 każdego ranka. Cieszę się że jutro wielki finał. :D
    monster_pl

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Niejedenemu na forum śni się po nocach V12 pod maską 7. Ale prawda jest jedną to nie R6 czy V8. To V12 czyli "być może przesądzam choć nie sądzę" wydatki większe niż przy R6 czy V8. A faktycznie cena zaskakująco niska. Jak koledzy radzą dobrze sprawdzić przed powiedzeniem TAK. Bo później będzie tylko płacz.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 750i
    Moi mili koledzy tak więc na pewno chcę kupić 7er i to nie podlega żadnej dyskusji . Najlepszym autkiem które chciałbym posiadać (a niestety przed oględzinami zostało sprzedane ) http://forum.7er.pl/e38-witam-zgroma...ghlight=#51984 to autko rondela i jeśli znajdę 2 taka okazje kupie je na 100 %, to jest autko o którym tak naprawdę marzę. Ale z 2 strony nie chce już dłużej czekać i szukam tez dobrych innych okazji . Cały czas wspominacie żebym pojechał i zobaczył na żywo , pisałem już we wcześniejszym poście że jeśli jest 7er gdzieś niedaleko mnie to jadę i oglądam . Ale jeśli jest taka sytuacja jak teraz że do sprzedającego mam 460 km i okaże się ze jest to bubel czy jest z nim coś nie teak to kto z was by się nie zdenerwował i co za tym też idzie koszty podróży których nikt Ci nie zwróci . Także napisałem też że jeśli mieszka ktoś blisko czy nie mógł by zobaczyć jej to zaoszczędziło by moje pieniążki jak i stracony czas i nerwy . Nie każe tu którejkolwiek osobie jechać tylko może akurat ktoś ma blisko i mógłby pomóc .

Czego sam nie zobaczysz, to się nie przekonasz... Powiem Ci, że szukając auta należy się liczyć z kosztami wyrzucenia pieniędzy na podróże w błoto. Nikt natomiast nie siedzi w Tobie i nie wie, co Cię drażni a co jesteś w stanie zaakceptować w oglądanym aucie....

Cytat Zamieszczone przez adrianfuterski
    Ale jeśli jest taka sytuacja jak teraz że do sprzedającego mam 460 km i okaże się ze jest to bubel czy jest z nim coś nie teak to kto z was by się nie zdenerwował i co za tym też idzie koszty podróży których nikt Ci nie zwróci .
    Ja tam zawsze zabieram na oględziny odpowiednie atrybuty. Ostatnio z kolegą zrobiliśmy prawie 400km w jedną stronę w poszukiwaniu C4. Auto miało być, wg. wielokrotnych zapewnień- bezwypadkowe. Oględziny zajęły jakieś 10 sekund - cała strona kierowcy była rozkurw****. Po tych 10 sekundach oględzin sprzedający dodał, że brakuje dwóch poduszek: bocznej i kurtyny (taki drobny szczegół o którym zapomniał nas poinformować jak wyjeżdżaliśmy z Krakowa :]) Wystarczyło wyjąć z bagażnika kilka nazwijmy to "przyrządów" których publicznie nazwy nie wymienię i momentalnie oddał nam kasę za paliwo. Takich cweli niestety jest cała masa, dla tego dobrze mieć ze sobą odpowiednie argumenty i nie bać się ich czasem wykorzystać. Jak już wspomniano, trzeba czasem poświęcić trochę czasu na szukanie odpowiedniego egzemplarza, ale nie dajmy się ruchać w d***. Jak auto ma być igła, a się okazuje że spawane z 3, to trzeba walczyć o swoje

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Jak szukałem swojej to robiłem sobie wycieczki nawet po prawie 500km, ale takie rzeczy trzeba mieć wliczone. Jeździłem, szukałem i teraz się cieszę moim autkiem.
    No i kolego podstawa to nie kupuje się auta za całą kasę, którą na nie masz, bo nigdy w życiu go nie utrzymasz. Ja od razu po zakupie w pierwszym tygodniu wydałem coś ok. 2 tys. na same takie pierdoły jak filtry, płyny, coś tam do zawieszenia itd. itp.
    A gdzie tu jeszcze ceny jakichś fajnych dodatków???(np. jakieś malutkie ;) felgi 19"???)
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Uprawnienia umieszczania postów