Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: wylacza sie jeden z ksenonow

Zaawansowany Użytkownik
    zamowilem 8000K bo jakos mnie skusily slowa forumowiczow :)

no ale patrzac na post wyzej zaczelem czytac o przetwornicach i ich obiawach padania.. obawiam sie ze wymiena zarnikow nie wystrczy :/ jutro zamienie zarniki miejscami zeby miec pewnosc co do przetwornic.

btw. ciezko jest wymienic zarniki? duzo z tym dlubania?
    jezeli teraz wymienie zarniki a okaze sie ze przetwornica jest do wymiany to czy nie zniszczy ona nowego zarnika? pytam z ciekawosci zeby nowego zarnika cos nie trafilo;-)

Zaawansowany Użytkownik
    noi stalo sie:/ odlaczylem dzis przetwornice od zarnika ( zarnika nie udalo mi sie wyciagnac bo nie mam pojecia jak .. i to jest pytanie pierwsze!:) )

nie podlaczylem znow przetwornicy.. odlaczylem ja od zarnika i wyciagnelem z niej kabelek. nie wlaczajac zadnych swiatel chcialem go uruchomic. i kiszka. nie kreci rozrusznik.

co ku***a sie moglo znow stac:/ nie mam sil na niego juz:(

ps. pozniej go wylaczylem i podlaczylem jak bylo przetwornice. dalej to samo:/

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    No ale co ? dokładniej to opisz... (może bezpiecznik) po przekręceniu kluczyka masz coś czy nic, przygasa wszystko czy nie daj więcej danych....
    Dreams from Dreams - 7er...

Zaawansowany Użytkownik
    jak przekrecam to w sumnie tylko nie zapala.. kontrolki normalne sa.. mozna powiedziec ze za trzecia proba nawet zaczely lekko migac przez chwile:/

po prostu rozrusznik nie kreci

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Sprawdź bezpieczniki coś z nimi msz nie tak i zacznij od tego głównego (taka dziwna blaszka)... on jest w plastkowej podłużnej obudowie...
    Dreams from Dreams - 7er...

Zaawansowany Użytkownik
    ufff. dziwna sprawa ale to po prostu siadl akumulator.. co dziwne w innych autach rozrusznik kreci.. nawet slabo -> w tym zero ;] ale to chyba plus.

teraz mam do Was dwa pytania:

1. czy moge odlaczyc przetwornice ( od zarnika i kabelek od przetwornicy? ) i jezdzic na jedym ksenonie i nie martwiac sie ze cos moze sie popsuc?;]
    2. w jaki sposob wyciagnac zarnik z lampy? ( odlaczylem przetwornice dobralem sie do zarnika.. krecilem w lewo w prawo ale nic:( siedzi jak przylepiona :)

Vip Vip
    BMW
    X5
    Na odłączonym żarniku jeździć raczej nie radzę, żarnik czy uszkodzony czy nie jakiś prąd pobiera wtedy przetwornica się nie przegrzewa, lepiej jak odłączysz całą lampę. Z wyciąganiem żarników też drapałem się po glacy ładne 15 minut , musisz tę blaszkę z wąsami równomiernie wcisnąć (dość mocno siedzi) i obrócić w lewo wtedy wyjdzie

Zaawansowany Użytkownik
    heheh akurat jak to napisales to wrocilem od auto z wyciagnietymi zarnikami ;-)
    nie wiem dlaczego paru forumowiczow kazalo mi krecic.. znaczy odkrecic zarnik:/ a to chodzilo o sama blaszke:)

a jesli chodzi o odlacznie.. to chodzilo mi czy jesli wyciagne te wtyczki od przetwornicy ( wtedy ogolnie nie powinna przeciez dzialac ) to nie bedzie dostawala zadnych sygnalow ze ma zaczac dzialac nie?;]

Vip Vip
    BMW
    X5
    No tak ale po co grzebać przy przetwornicy jak wtyczkę lampy masz na wierzchu ??

Zaawansowany Użytkownik
    yyy znaczy moze o to samo nam chodzi tylko ja zle mowie ;-) rozumiem ze przetwornica to cos z czego wychodzodzi ten kapturek na zarnik. i to jest jedna z wiazek kabli. druga wiazka jest wtykana do przetwornicy. i wlasnie o to mi chodzi.

nie wiem czy ona wylacza cala lampe czy po prostu nie daje pradu do przetwornicy.

a jak juz jestesmy przy tym. w razie czego jak wyjac przetwornice? rozumiem ze trzeba cala lampe wyjmowac.. a jesli tak to czy ta sie to zrobic nie zdejmujac zderzaka?;] bo troche to mi sie klopotliwe wydaje:)

Uprawnienia umieszczania postów