Niejaki pan Marcin z okolic Malborka, nie znam jego nazwiska. Młody chłopak, na oko tak ze 25 lat miał. Na rzeczach bardziej mechanicznych trochę się zna, ale niestety elektryk/elektronik z niego żaden.
Niejaki pan Marcin z okolic Malborka, nie znam jego nazwiska. Młody chłopak, na oko tak ze 25 lat miał. Na rzeczach bardziej mechanicznych trochę się zna, ale niestety elektryk/elektronik z niego żaden.
Podstawowa sprawa - ile przewodów dochodzi do lusterek? Jeśli 5, to nie ma pamięci ustawienia luster. Jeśli 8, to jest pamięć. Jeśli więcej, to jest jeszcze fotochrom i być może składanie. Zacznij od inspekcji (najłatwiej to stwierdzić wyjmując panel do otwierania okien). Jedna z kostek (nie ta od pamięci) idzie właśnie do lusterka. Policz kable i zdaj relację.
od takich rzeczy polecam Ci firme AdamSerwis na Osowej mają tam świetnego elektryka , facet autentycznie ogarnia temat .........Zamieszczone przez MK
Dzięki wisior za namiar, będę wiedział, gdzie uderzać :)
Sylwekk, do lusterek mam 9 kabelków. Mam składanie i fotochromy. Dołożenie pamięci luster to też kwestia dołożenia brakujących kabelków?
Do pamięci lusterek, podobnie jak do pamięci foteli czy kolumny kierowniczej potrzebujesz silniczki z 3 kabelkami. Jak byś zrobił zdjęcie tej wtyczki, to może by dało się określić, czy przypadkiem tej pamięci nie masz.
sory że się wtrące ale czy tą funkcję się jakoś programuje, u mnie to nie działa, lusterka mam z pamięcią i elektryką.Zamieszczone przez MK
Próbowałem kiedyś wrzucić wsteczny zjechać lusterkiem i po wyłączeniu wstecznego nic, coś popsute?
lockbud, działa Ci pamięć luster?
tak pamięć działa
Lusterka masz ori czy dokładałeś?