Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 69

Wątek: Fotele elektryczne, kolumna kierownicza, pamięć foteli

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    podepne się pod temat , przerabiam to samo w żony e39 mam już zamontowane elektryczne fotele ale bez pamięci i tez chciałbym ją mieć , dostałem moduł który jest w drzwiach od strony pasażera pytanie w które piny i kostke w tym module się wpiąć i które piny od przycisku pamięci idą do fotela instalacje chce sam dorobić bo nie mam ori .......

Cytat Zamieszczone przez wisior
    podepne się pod temat , przerabiam to samo w żony e39 mam już zamontowane elektryczne fotele ale bez pamięci i tez chciałbym ją mieć , dostałem moduł który jest w drzwiach od strony pasażera pytanie w które piny i kostke w tym module się wpiąć i które piny od przycisku pamięci idą do fotela instalacje chce sam dorobić bo nie mam ori .......
    Z której strony dokładasz tą pamięć? Jeśli od strony kierowcy, to klawisz jest podłączony do sterownika szyb (zakładam, że ten sterownik u Ciebie ma wejścia na trzy wtyczki).

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    dokladnie od strony kierowcy a sam sterownik znajduje sie w drzwiach pasażera , zgadza się sterownik który tam jest ma podłączone trzy wtyczki i co dalej .......nie rozbierałem jeszcze drzwi od strony kierowcy ale pamietam że w e38 jak zmieniałem tapicerki ten sterownik też był w drzwiach od strony pasażera .........

wisior, w e38 były dwa rodzaje modułu drzwi. W początkowych rocznikach po obu stronach był taki prostokątny moduł. W późniejszych w drzwiach kierowcy moduł drzwi został przeniesiony do modułu przełączników. O ile pamiętam - elektrycznie to samo (chyba nawet "pinologia" została zachowana. Na początek wydłub sterownik szyb i zobacz, na ile jest wtyczek.

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    jest na trzy wtyczki ...... ( i wszystkie podłączone ) mojej żony e39 jest z rocznika 97 podłanczałem do niej moduł z e38 99rok też na trzy wtyczki i wszystko działa czyli szyby itp . no iteraz pytanie w co sie wpiąć .......

No to przełącznik pamięci podłącza się do wolnych pinów w jednej ze złączek (trzymając sterownik wtyczkami do siebie tak, że regulacja lusterek jest na górze, będzie to złącze po lewej stronie na dole).

A schematy są w sieci (WDS).

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    w wds szukalem tylko nie wiem jak odpalić tego wds

Cytat Zamieszczone przez wisior
    w wds szukalem tylko nie wiem jak odpalić tego wds
    w czym problem?

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    nie pokazuje mi żadnych schematów

Musisz zainstalować dodatek SVG ze strony Adobe.

Uprawnienia umieszczania postów