A ja akurat lubie gadzety i nie oszukuje sie z tym ;D
A ja akurat lubie gadzety i nie oszukuje sie z tym ;D
Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."
Kolego to jest Twoja prywatna opinia. Pozwól ¿e ka¿dy bêdzie sam decydowa³ co mu jest potrzebne a co nie. Dla mnie akurat skóra jest milion razy lepsza od weluru :] A ju¿ w nowszych autach, gdzie oprócz grzania masz tez wentylacjê, jest po prostu bezkonkurencyjna. Owszem, s± osoby, które jej nie uznaj±. Mam znajomego co je¼dzi³ poprzednim Superbem, teraz kupi³ nowego i obydwa auta kupowa³ z topowymi silnikami i max wyposa¿eniem, ale z welurem, bo mu siê ¼le je¼dzi³o na skórze. Ale nie bêdziemy tu robiæ ankiety co kto lubi. Co do bajerów, to te¿ kwestia upodobañ. Stoliki, multipod³okietnik z ty³u czy kanapa w pr±dzie nie by³y mi do niczego potrzebne, ale tak± mia³em zachciankê i poza stanem technicznym takie wyposa¿enie by³o dla mnie priorytetem przy szukaniu samochodu. A my tu próbujemy tylko koledze zwróciæ uwagê na fakt, i¿ ta 7er jak na 760 wcale nie powala wyposa¿eniem, co mo¿e mieæ swój negatywny skutek po 2-3 latach, jak bêdzie chcia³ sprzedaæ to auto. Nie mówiê ¿e ma siê czaiæ na wersjê z ekranami w oparciach, telefonami, faxami, lodówkami itd, ale jak ju¿ chce braæ z takim silnikiem to chyba lepiej poszukaæ czego¶ ciut lepiej wyposa¿onegoZamieszczone przez leszek.k
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
Jey, ale to jest Twoja prywatna opinia ¿e auto jesto gole :) Rozumiem kolege leszek.k poniewa¿ chcia³ chyba zwróciæ miêdzy innymi swoj± wypowiedzi± na to, ¿e niektórzy tutaj troszkê jakby na si³e odradzaj± komu¶ auto bo czego¶ tam nie ma, ale ka¿dy widzi co i jak, no i jak sam piszesz kazdy wie co mu trzeba... Skoro zainteresowa³o kogo¶ to auto tzn ¿e mia³ gdzies wyposa¿enie dodatkowe w wiêkszym stopniu od tego co jest :) :)...
Witam po ¶wi±tecznej przerwie:)
jestem po kolejnej rozmowie z w³a¶cicielem 760i i mam VIN !!!
rozkodowa³em i niestety siê okaza³o, ¿e jest to model z lutego 2003 r. (czyli przed upgradem elektroniki) :(((((((((((((((((((((((
no i teraz mam du¿y problem i dylemat:/
Spytaj wlasciciela jaki czytnik navi jest w bagazniku, CD czy DVD.
Tematem upgrade softu sie troche zainteresowalem i nie jest ogolnie wiekszym problemem dokonac go we wlasnym zakresie .......
Sam ostrzegalem kiedys przed zakupem auta przed marcem 2003, jestem jednak juz prawie przekonany ze nie jest to az taka mina ......
Jezeli pierwszy wlasciciel w DE korzystal z uslug gwarancyjnych to wszystko powinno byc ok.
EDIT:
Teraz dopiero zauwazylem ze to 760tka. Moje doswiadczenia i informacje dotycza jedynie silnikow N62.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
Proszê o kontakt ze mn± .!
Ok zapytam....a jakie to ma znaczenie ??
Wg opisu i s³ów obecnego w³a¶ciciela by³ serwisowany i s± ksi±¿ki serwisowe.
Ale silnik chyba tutaj nie ma znaczenia?? oprócz silnika i podzespo³ów zwi±zanych z silnikiem reszta w obu modelach powinna byæ taka sama prawda??:/ jutro w robocie dok³adnie przeszukam forum/internet na temat tych modeli sprzed upgradu softu.
A jak mo¿na dokonaæ we w³asnym zakresie upgradu softu ?? walizka $$$ w rêkê i do ASO pod kompa czy jako¶ inaczej to wygl±da ??:D
Jako ze mialem ma³y wypadek w pracy i nie mogê pracowaæ to jak dojde do siebie ze wzrokiem to moze sie karnê j± obejrzeæ, ju¿ mnie dawno kusi³o z ciekawo¶ci jak to je¼dzi - chocia o ten motorek - chocia¿ mo¿e lepiej nie testowaæ hmm :)
lepiej tam nie jedz i nie testuj bo zaraz bedzie w dziale SPRZEDAM ze 745 chcesz opylic bo Ci siê taka jedna 760 spodoba³a hahahahhahaZamieszczone przez Aldik
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!
Z tego co ja wiem (ale moge sie mylic) to 760i wszystkie z regu³y s± produkowane od marca 2003 st±d nie ma mo¿liwo¶ci zakupu wersji ze star± elektronik±. Mo¿e zaczeli je sk³adaæ w lutym ju¿ lub od jakiego¶ dnia lutego - je¶li navi jest DVD to na 100% jest po lifcie i zgadzaloby sie to co pisze wy¿ej.
Wyposa¿enie - 760i ma w standardzie to co w pozosta³ych wersjach sie dok³ada. Tylnia kanapa mo¿e razi, ale na pewno masz: logic7, edc, dynamic drive. Nie jestem pewny czy szyby klimakomfort te¿ nie wchodzi³y w standard. No i deska obszyta skór±. Jest to wypas niema³y.
Ten egzemplarz jest jakby nie patrzeæ z poczatku produkcji i z za³o¿enia nie bêdzie szczytem bezawaryjno¶ci. Ja od razu skierowa³bym sie do serwisu i sprawdzi³, czy wymieniano w aucie newralgiczne elementy - czy sprzedano w³a¶nie przed wymian±, ze wzgêdu na koszta (pompy paliwowe wysokiego ci¶nienia, wtryski, no i ogolnie co sie dzia³o podczas eskploatacji). Serwis dowolny (np. Bawaria Motors) udzieli Ci tych informacji, mog± ¶ciemniaæ na pocz±tku ¿e to niemo¿liwe itp (przynajmniej mnie tak wmawiali przez pierwsze 30 sekund), ale wszystko co by³o robione z autem w ASO w dowolnym kraju EU jest rejestrowane i mo¿esz dostaæ wydruk (niestety w jêzyku kraju w ktorym serwis robiono, to minus w przypadku nieludzkich jêzyków jak de).
Mozesz sprobowac tez w jakims serwisie nieautoryzowanym, np. bmcars.pl, zawsze taniej niz w aso i pewnie szybciej - w bawarii moze byc problem z terminem jak znam ¿ycie (chyba ze co¶ sie zmieni³o i s³once teraz kr±zy wokó³ ziemi).
lepiej nie jedz:P hahah bo mi j± zwiniesz sprzed nosa:PZamieszczone przez Aldik
Sprawdzi³em i niby jesieni± 2002 r. wchodzi³y 760i.
W pi±tek pojade do ASO (w Poznaniu) po ten wydruk (mam nadzieje, ¿e uda mi siê ustaliæ kiedy te "s³abe punkty" by³y wymieniane), i przy okazji mo¿e co¶ mi powiedz± o przebiegu (je¶li by³ serwisowany to przebieg powinien mniej wiêcej pasowaæ do tego z og³oszenia).
Apropo tego navi na DVD to dzi¶ siê dowiem.