Witam.
Jak w temacie, mam problem z ogrzewaniem auta tzn. leci z nawiewu tylko zimne powietrze.
Co mam zrobiæ?
Pomó¿cie!!!
Pozdrawiam
Witam.
Jak w temacie, mam problem z ogrzewaniem auta tzn. leci z nawiewu tylko zimne powietrze.
Co mam zrobiæ?
Pomó¿cie!!!
Pozdrawiam
Z tego opisu mo¿na doradziæ tylko jedno ,nastaw na pokrêtle wy¿sz± temperaturê ;)
a tak na serio zacznij od odpowietrzenia uk³adu ,opisz co siê dzieje z temperatur± silnika ,nikt tu nie jest jasnowidzem
witkaZamieszczone przez MJ006
na obudowie termostatu jest ¶ruba odpowietrzaj±ca,resztê znajdziesz na forum,co do ogrzewania to prawdopodobnie elektrozaworki siê zawiesi³y lub s± nie dro¿ne
http://twrite.org/shogunnew/fixes/cl...e_Water_Valves
A ja wiem co Cie boli
- to w e32 objaw jak masz zapieprzony syfem filtr kabinowy - wymieñ go i powinno wszystko normalnie hulaæ.Zamieszczone przez MJ006
Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...
z ca³ym szacunem ale co ma filtr do ciep³ego powietrza,przy s³abym nawiewie lub braku O.K ale co do temperatury to chyba siê zapêdzi³e¶Zamieszczone przez Hubertus7er
Przy okazji sprawd¼ czy pompka w ogóle chodzi
a ¿eby¶ siê nie zdziwi³ :D - w³a¶nie to ciekawe, ale ... siê przekona³em kiedy¶ na moim aucie ¶wie¿o po kupnie (ile¿ tam by³o syfu 8/ ) i u znajomego te¿ to samo ... wiêc potwierdzam ¿e w/w komentarz ¶wiadomie napisa³emZamieszczone przez siudema
![]()
Na ch³odnym powietrzu mocniej dmucha - i pewnie dla tego przez zapchany filtr co¶ daje radê przewiewaæ
Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...
Mogê tylko potwierdziæ, ¿e zapchany mikrofiltr potrafi skutecznie zablokowaæ ogrzewanie.Zamieszczone przez siudema
Tak czy siak u mnie mikro filtra brak ;D ;D ;D