Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Problem z odpalaniem

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    e38 735
    Sk±d
    inowroc³aw

Problem z odpalaniem

Mam problem z odpalaniem auta silnik 3.5l, M62. Polega on na tym i¿ rozrusznik d³ugo kreci zanim silnik odpali (ok.6 sekund) to samo jest na ciep³ym i zimnym silniku. Auto by³o parê razy pod³±czane pod komputer, zero b³êdów. Wymieni³em czujnik temperatury, czujnik po³o¿enia walka rozrz±du, sprawdzono pompê paliwa, wtryski i bez zmian. Wygl±da jakby auto siê zalewa³o bo po odpaleniu czuæ "nieprzepalone" spaliny. Pomocy!

Masz LPG?

Jesli nie - sprawd¼ czy wtryskiwacze nie podlewaj±, oraz ci¶nienie paliwa podczas startu
    Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    e38 735
    Sk±d
    inowroc³aw
    Mam lpg ale ale mechanik od³±czy³ cala instalacje by wykluczyæ czy listwy nie puszczaj± gazu. Wtryskiwacze startuj± dopiero gdy zaczyna krêciæ ,a tak s± suche nie leja. Jakie ci¶nienie powinno byæ nie wiem i nie wiem jak zmierzyæ.

Cytat Zamieszczone przez cichy79
    Mam lpg ale ale mechanik od³±czy³ cala instalacje by wykluczyæ czy listwy nie puszczaj± gazu
    A wystarczy³o zdj±æ wê¿e gazowe z listew LPG i po k³opocie :)

Cytat Zamieszczone przez cichy79
    Jakie ci¶nienie powinno byæ nie wiem i nie wiem jak zmierzyæ
    Zmierzysz zwyk³ym manometrem pod³aczonym pod listwê paliwow±. Niemal ka¿dy mechanik sobie z tym poradzi ;)

Vip Vip Awatar max mt
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E38 735iA i E39 530d
    Sk±d
    Koszalin
    Mo¿e banalne pytanie. Czy wymienia³e¶ filtr paliwa?
    ~~ черный бумер ~~
    Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
    EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A

Jak czuæ paliwo w spalinach to faktycznie wskazuje ¿e siê zalewa.

Albo nie ma/jest s³aba iskra - kompresja, ¶wiece, cewki do sprawdzenia

albo adaptacje sa na strasznie dziwnych warto¶ciach - skasuj adaptacje w DME i poje¼dzij na PB z do³±czonym LPG

albo wtryski lej± z powodu staro¶ci, zabrudzenia lub za wysokiego ci¶nienia paliwa

POszukaj co i jak :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    e38 735
    Sk±d
    inowroc³aw
    Filtru nie wymienia³em ale zrobiê to zaraz jutro z rana, dobrze by by³o gdyby to by³a taka banalna sprawa. Co do uwag sylwka to ¶wiece wymieni³em. Sylwek je¶li mo¿esz to napisz w jaki sposób skasowaæ te adaptacje w DME. Gdyby ci¶nienie by³o za wysokie to odpowiada za to regulator ci¶nienia paliwa na listwie? Najlepsze ¿e dzi¶ rano zapali³a idealnie, a potem ju¿ jak opisa³em to wy¿ej. Jutro spróbuje waszych rad.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •