Jak w temacie. Pięknie zapaliła, weszła na ok 800 obrotów i od razu zgasła. Teraz po przekręceniu kluczyka słychać jak rozrusznik kręci (prawie wyje) ale silnik nie drgnie. Co się mogło stać???
Jak w temacie. Pięknie zapaliła, weszła na ok 800 obrotów i od razu zgasła. Teraz po przekręceniu kluczyka słychać jak rozrusznik kręci (prawie wyje) ale silnik nie drgnie. Co się mogło stać???
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
Kto to wie.....
Komputer, być może, prawdę Ci powie....
albo najpierw sprawdź rozrusznik (szczotki) i układ paliwowy (brak zasilania), później świece czy co tam ma działać przy PB
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Tak, tylko to auto znajomego. Jest teraz w trasie, ja siedzę w pracy i na telefon staramy się coś szybko diagnozować.
Coboss ale z jakiegoś powodu zgasło a teraz mimo, że rozrusznik chodzi to i tak nie kręci silnika...
ex:
E53 X5 4,4i Sport Pack
A to w ogóle o jakie auto chodzi? :D
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
A, rozumiem, że chodzi rozrusznik a nie kręci silnikiem... No to masz prawdopodobnie uszkodzony bendix. Trzeba wytargać rozrusznik z auta. W warunkach plenerowych może to być niewykonalne.
Autko takie jak moje więc nie pisałem już dokładnie. Czyli pozostaje holowanie auta na warsztat i kompa.
ex:
E53 X5 4,4i Sport Pack
Jeśli rozrusznik nie zazębia z kołem zamachowym, to komp nie będzie potrzebny. Potrzebny będzie elektromechanik. No i holowanko albo laweta.
Ja mam przeciętną wiedzę na ten temat ale wydaje mi się, że jak kręci to bendiks jest ok bo to on jest odpowiedzialny za kręcenie :)Zamieszczone przez sylwekk
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Wiesz, jak wygląda bendiks?Zamieszczone przez coboss