Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Borbet A 16'' Ochrona polerowanych rantów???

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )

Borbet A 16'' Ochrona polerowanych rantów???

Mam pytanie czy ktoś zna jakięś dobre sposoby na ochronę spolerowanych rantów.Wiadomo,że aluminium po jakimś czasie aluminium się utlenia-a nie chce mi się ich za często polerować i tak pomyślałem czy przypadkiem nie ma jakiś sprawdzonych kosmetyków??

narazie tak udało mi się je spolerować(troszkę już brudne,ale i tak nie jest źle :D )

Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    Dzięki koledzy za pomoc ;D ;D ;D

Jakby ktoś przerabiał ten sam temat to

do polerowanie jak dla mnie najlepszy środek to AUTOSOL pasta polerska do aluminium

a do konserwacji polerowanego alu polecam spray AUTOSOL Aluminium Protective Oil ;) ,wypróbowane ostatnio-jak na razie bardzo pozytywne wrażenie,zobaczymy jak na dalszą metę
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Doświadczony Użytkownik Awatar grabol
    BMW
    BMW e10 2002ti, e39, X5 4.8is
    Kolego,miałem pare polerowanych felg i powiedziałem sobie nigdy wiecej.. :/
    raz w tygodniu trzeba się przy nich popiescic :(
    jedyne zabezpieczenie które się trzyma polerki i nie tracimy wiele na lustrze to polakierowac je klarem! Trudno znaleźć firmę która się trudni w tym,ale spokuj masz na zawsze :D

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Idealnie się sprawdza wosk Carnauba (naturalny wosk) jest bardzo twardy i dobrze zabezpiecza powierzchnię przed warunkami atmosferycznymi.Klar i tak odpadnie po jakimś czasie,jeśli powierzchnia będzie spolerowana na lustro.Nowe felgi w ,których ranty polerowane są maszynowo np. Borbet,Remotec itp.mają prążki(mini rowki wzdłuż rantu),wtedy klar ma czego się trzymać.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Wosk załatwi sprawe, ale tylko na krótki czas. Jeśli użytkujesz auto na codzień, połysk polerowanych rantów szybko zniknie pod warstwą pyłu z klocków.

Nic nie zastąpi regualrnego czyszczenia polerowanej powierzchni - trzeba o to po prostu dbać.
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    sprzedam e32
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Nic nie zastąpi regualrnego czyszczenia polerowanej powierzchni - trzeba o to po prostu dbać.
    i z tym się zgodzę. Nie ma innej ochrony na polerowane ranty felg. Tylko częste ich odświeżanie. Wiem co mówię.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Nie przesadzajmy, że jest z tym tak źle... Swoje BBSy po polerce poprawiałem w ub. sezonie tylko 1 raz. Teraz przed sezonem przelecę je znowu i będzie spokój na następne 2-3 miesiące. Ale oczywiście trzeba często zmywać brud z klocków a po myciu ranty wycierać do sucha szmatką lub ręcznikiem papierowym. Jednym słowem - jak dbasz tak masz ;)

P.S. Również polecam Autosol do aluminium - jest genialny, a tubka za 25zł prędzej straci ważność niż zużyję ją na poprawianie polerki w swoich 4 kołach... ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    728 lift
    ja wypolerowane felgi raz albo dwa razy w sezonie automaxem i filcem poleruje albo ręcznie albo zapinam felge na moją polerską maszyne i ogień:), próbowałem różne pasty i jak na razie pozostaje przy automaxie mimo że nie jest to pasta do ochrony rantów ale według mnie sie sprawdza, najlepiej pamiętać żeby po każdym myciu wycierać je do sucha i żadnymi chemikaliami nie wjeźdzać w felgę i jest ok.

Uprawnienia umieszczania postów