-
Zaawansowany Użytkownik
Kiedyś był program "Na każdą kieszeń", ale ś.p. Wojna nie sprawdzał się, w moim odczuciu, jako prowadzący. Tematyka mi się bardzo podoba. Obecnie Onet wykupuje licencje na filmy "Przejezdna 24", realizatorem jest portal moto24.tv (jak dla mnie zupełnie nieznany portal). To raczej nie testy samochodowe, ale możliwie codzienna realacja z rynku samochodowego. Choć Onet to ITI z jakiegoś powodu nie korzystają z materiałów programu "Raport" z TVN Turbo. To w jakimś stopniu obrazuje tendencje do outsourcingu na rynku portali internetowych.
Myślę, że pomysł ciekawy, natomiast trzeba cierpliwości, a pytanie na ile masz czas i srodki, aby czekać na przychody. Moim zdaniem trzeba stworzyć prostą stronę internetową i zamieszczać na niej filmy, oglądalność zdobywać poprzez promowanie portalu na forach samochodowych. Tu wchodzi kwestia pozycjonowania, ale im więcej klknięć przez odnośniki do Twojej strony ze stron branży motorzacyjnej, tym lepsza pozycja w google (w dużym uproszczeniu). Im lepsza pozycja w google tym droższe u Ciebie miejsca reklamowe ;) W dalszej części możesz myśleć czy sprzedawać prawa do tego programu innym portalom czy tworzyć własny portal. Droga do telewizji moim zdaniem jest bardzo odległa, ale program internetowy też generuje niemałe zyski.
Jestem bardzo ciekaw efektów i życzę powodzenia ;)
Uprawnienia umieszczania postów