Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Program motoryzacyjny.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    chciałbym :)
    Kibicuję w 100%.

Co do strony technicznej, to obecnie dostępne lustrzanki cyfrowe pozwalają na nagrywanie obrazu HD w naprawdę dobrej jakości dzięki swoim dużym matrycom i dostępnej optyce.

Taki program można podpiąć pod jakiś portal (większość prowadzi swoje telewizje internetowe) lub np. lookr.tv - jak będzie dobry materiał to i klienci się znajdą :)

Jak dla mnie to temat interesujący. Jak by coś takiego leciało w TV to bym z chęcią oglądał. Dziwię się że TVN Turbo jeszcze na coś takiego nie wpadło tylko grają „w koło Macieju” te Legendy PRL-u do obrzydzenia. No czasami w Zakupie Kontrolowanym pojawi się jakieś auto z grupy interesujących przeciętnego Polaka-pasjonata ale to rzadko. Taki program jak dla mnie byłby strzałem w dziesiątkę. Ale jaki i z kim to byś miał zrobić to już inna bajka.

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Na obecny czas temat bardzo trafny.

W programach moto. zachwycają się i wożą się autami, na które większości społeczeństwa tak na prawdę nigdy nie będzie stać (pomijając fakt że kiedyś te w/w cudeńka będą miały 20lat i kosztowały będą jak rower w markecie ;D ).

Przecież największe zainteresowanie będzie w stronę prezentacji i testów aut, które są obecnie dostępne dla zwykłego Kowalskiego.
    Jak dla mnie trafny temat na prezentacje oceny i pochwały/krytyki samochodów, którymi nie tylko w niedzielę się jeździ ;)
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730d
    Kiedyś był program "Na każdą kieszeń", ale ś.p. Wojna nie sprawdzał się, w moim odczuciu, jako prowadzący. Tematyka mi się bardzo podoba. Obecnie Onet wykupuje licencje na filmy "Przejezdna 24", realizatorem jest portal moto24.tv (jak dla mnie zupełnie nieznany portal). To raczej nie testy samochodowe, ale możliwie codzienna realacja z rynku samochodowego. Choć Onet to ITI z jakiegoś powodu nie korzystają z materiałów programu "Raport" z TVN Turbo. To w jakimś stopniu obrazuje tendencje do outsourcingu na rynku portali internetowych.
    Myślę, że pomysł ciekawy, natomiast trzeba cierpliwości, a pytanie na ile masz czas i srodki, aby czekać na przychody. Moim zdaniem trzeba stworzyć prostą stronę internetową i zamieszczać na niej filmy, oglądalność zdobywać poprzez promowanie portalu na forach samochodowych. Tu wchodzi kwestia pozycjonowania, ale im więcej klknięć przez odnośniki do Twojej strony ze stron branży motorzacyjnej, tym lepsza pozycja w google (w dużym uproszczeniu). Im lepsza pozycja w google tym droższe u Ciebie miejsca reklamowe ;) W dalszej części możesz myśleć czy sprzedawać prawa do tego programu innym portalom czy tworzyć własny portal. Droga do telewizji moim zdaniem jest bardzo odległa, ale program internetowy też generuje niemałe zyski.

Jestem bardzo ciekaw efektów i życzę powodzenia ;)

Początkujący Użytkownik
    O żadnych przychodach nawet nie myślałem, a tym bardziej o sprzedaży praw...Mi nie chodzi o zarobek, tylko o pasję. Chce to zrobić z własnej pasji do motoryzacji. Od strony technicznej, to obecnie jestem w UK, próbuje zarobić na własne auto, a przy okazji myślę, że kupię dwie kamery jak będę wracał. Więc sprzęt na początek kupiłbym z własnych pieniędzy. Montaż i postprodukcja będzie się odbywać w warunkach domowych. Możliwości dostępnych obecnie programów do obróbki będą na początek wystarczające. Liczy się pomysł i zaangażowanie. Co do rozpowszechniania to myślę, że na początek chciałbym nakręcić jeden odcinek ~40-45minut, aby zobaczyć jak się przyjmie. Mój brat jest informatykiem, robi strony, więc byśmy coś wykombinowali. Kuzyn jest fotografem, wiec razem z nim byśmy robili zdjęcia-ujęcia(:P). Program można na początku umieszczać na YT, później podesłać dla innych portali motoryzacyjnych, stron klubowych, aby jak najwięcej osób mogło się z tym zapoznać. Od teraz do powstania pierwszego odcinka, jeżeli się w ogóle uda, nie minie mniej niż 1.5roku do 2lat, więc nie ma co się napalać tylko na spokojnie to zaplanować, aby nie było nudne i sztuczne. W kwestii prowadzących, prowadzącego - myślę, że na początek bym sobie dał radę. Największym minusem tego programu może być mój wygląd, chciałbym żeby tylko to było największym minusem... Co do środków...jeżeli kupię takie auto jakie chce to mocno uszczupli mój prywatny budżet... ;)
    wszystko co napiszę jest to tylko moje zdanie i nie każdy może się z nim zgadzać, co w pełni rozumiem.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Ja Ci szczerze kibicuje i powiem, że przebicie dennych programów TVN Turbo nie będzie trudne.
    Jak masz już jakieś materiały to ja chętnie obejrzę ;)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    Nie mam. To na razie faza kompletowania formy. Aby namalować obraz pierwsze musisz zdobyć płótno i farbę, ja jestem dokładnie na tym etapie. Później będę malował by na końcu pokazać moje "dzieło".
    wszystko co napiszę jest to tylko moje zdanie i nie każdy może się z nim zgadzać, co w pełni rozumiem.

Uprawnienia umieszczania postów