Tak też zrobię.. ale zapytałem czy jest to możliwe, że na 16" jest okej a na 17" nie ?Zamieszczone przez ciah
Tak też zrobię.. ale zapytałem czy jest to możliwe, że na 16" jest okej a na 17" nie ?Zamieszczone przez ciah
Biały
Ze swojej strony napiszę tak : zdecydowanie łatwiej jeździ mi się po polskich drogach ( wszechobecne koleiny, nierówności itp) na węższej zimówce (205/65/15) niż na letniej (225/60/15). Być może jest tak i u Ciebie, ale ,,strzelam'' że to problem w zawieszeniu...Zamieszczone przez bialydaro
E12 525 79' było....
E32 735i manual 91' - ***** w crahstescie...
E39 540i manual 96' było...
E60 530iA 03'
...E34 S38B38 :)
...E92 S65B40 :)
Tak, jest to możliwe !!!Zamieszczone przez bialydaro
Gra muzyka
wporządku.. :)) bede musiał powalczyć.. tylko pracuje na 12 w południe wiec nie za bardzo czasu mam.. :((Zamieszczone przez WojtekD
Biały
To jak my jeździmy na 18,19 czy nawet 20" to co jeździmy po 40km/h?? Auto musi się bardzo dobrze prowadzić na każdym rozmiarze.Zamieszczone przez WojtekD
Sam wyremontowałem zawieszenie, mam niemal w 100% nowe i markowe zawieszenie i wiem, że kiedyś auto latało po koleinach jak świnia w patyku a teraz możesz puścić kierę przy 120 nawet na koleinach i jedzie prosto, tam gdzie ma. Jedyna różnica może być w tym, że troszeczkę komfort jest mniejszy ale nie że założył o 1 cal większe koła i nagle lata w koleinach bo to nie jest normalne.
Możesz mieć rację jeżeli chodzi Ci o to czy na 16 calach mógł nie czuć, że to czy owo jest wytrzaskane a na 17 już coś ciągnie. Ale to raczej brzmi jak koszmar nocny jak rzeczywistość :) takie symptomy rozumiałbym gdyby przeszedł z 16" na 19"
Było by bardzo dobrze gdyby mógł podmienić z kimś koła nawet na większy rozmiar i się przejechać. Mi to wygląda na trefne felgi lub opony.
O ile zawiecha na prawdę nie ma luzów. Ktoś pisał o problemach ze sworzniami, tak samo jest z tulejami wahliwymi na aucie niby ok a po rozebraniu rozlatują się w rękach.
Nie będę się kłócił i wnikał w szczegóły. Ważne aby dotrzeć do ludzi, że ustawianie zbieżności w 7er mija się z celem i jest zwykłą stratą czasu i pieniędzy.Zamieszczone przez sylwekk
Może i teoretycznie nie powinien mieć wpływu przód ina tył i na odwrót ale wydruki po komputerowym ustawianiu mówią co innego.
Jeżeli nie wierzysz to wymień kiedyś np wahacz z przodu i ustaw zbieżność, przejedź się a później jedź ustaw całą geometrię i zobaczysz różnicę. Mówię o wymianie przed którą geometria była ustawiana z tydzień wcześniej. Jak nie masz co robić z kasą to przeprowadź eksperyment. Ja byłem do tego zmuszony!
Ustawiłem geometrię i po tygodniu czasu trafiłem do nich z powrotem po wymianie amorów i sprężyn, dotykana była tylko przednia oś i kolejne ustawianie wszystkiego...
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Panowie, dziś przełożyłem tylko przód na ziemowki.
Tzw: tył nowe 17"
a przód dałem stare 16" (Zima)
i auto nie pływa na drodze niekiedy coś stuka na dziurach w zawieszeniu z przodu.. hmmm tylko co? czyli wina, leży po stronie felg lub Opon.. jak sprawdzić? na wywazarce wyważone prwidłowo, wiec już sam nie wiem..
koła zimowe maja 225/55/r16
koła letnie maja 225.50/r17
macie jakies propozycje co jak sprawdzić? Pozdrawiam :))
Biały
Skąd masz taki dziwny rozmiar? To chyba do e39....
Skoro stuka to trzeba podnieść autko i popatrzeć.
Skro stuka to masz luzy. Nie słyszę co puka ale jak puka to:
Sworznie, łączniki stabilizatora, gumy stabilizatora.
No i opony! Kontrola trakcji nie świrowała na tych rozmiarach zimą?
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Kolego swirowala i nie dziala swieci abs i asc..
Pytanie brzmi czy jest opcja sprawdzic czy to opony czy felgi sa winne sciaganiu.. wiem nikt magikiem ani wróżka nie jest.. ale moze macie jakis domowy sposob.. :) pozdrawiam
Biały