Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: Jak dostac sie do bagaznika!!!???

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    Panowie jak jest już w środku to ma i auto otwarte. Jak? Powiem tylko tyle dostać się do modułu komfortu, reszta dla zainteresowanych na PW. Dodam tylko, że potrzebna będzie próbówka 12V i całe auto otwieram łącznie z bagażnikiem. Kto wtajemniczony w elektronice ten wie o czym piszę. Jeśli MOD wyrazi zgodę opiszę i tu. Napewno złodzieje takie numery znają. Jedynym problemem jest dostać się do środka. Ostatnio otwierałem tak E39 z tym że biłem w obecności szybę czołową, bo ta i tak była pęknięta przec całą długość potem chwilka manewrowania długim przyrządem po korbce od szyby. Ta akurat nie miała prądu w szybach (taki pustak się trafił) W przeciwnym razie odradzam bicie szyby czołowej bo jak wiadomo jest klejona i trudno było by się przez nią wcisnąć do środka :D Tak serio to jak juz pisałem kłopot jest z wejściem do środka, ale jak juz się ktoś zdecyduje na wyłomotanie szyby, to dalej już pomogę bez jakiej kolwiek inwazji. Swoją drogą wolę wybić szybę boczną niż zniszczyć zamek w klapie czy drzwiach.

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    śmiechu to wszystko warte ;D

Albo się wie, albo nie !!!

Nie wyrażam (zresztą po raz kolejny) na opisywanie na otwartym forum sposobów otwierania naszych samochodzików !!!
    Gra muzyka

Ja w dalszym ciągu nie ogarniam kombinatorstwa niektórych. Jakieś dłubaniny z szybami, modułami, workami i nie wiadomo czym jeszcze. Sam chętnie bym zobaczył jak się wchodzi przez trójkąt do środka. Nie wspomnę o ryzyku poniszczenia listewek, lakieru itp. No chyba że wrzucimy tam 6-cio letnie dziecko :] Albo szuka się w necie, albo jak napisał coboss, dzwonimy na niebieskich i prosimy o fachowca od otwierania zamków. W tygodniu w każdym większym mieście taka operacja powinna się zamknąć w przedziale 100-200zł. Niedziele, święta + ew. dojazd gdzieś dalej oczywiście trochę więcej. Ale mamy auto otwarte w 10 sekund bez jakichkolwiek zniszczeń.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750I Alpina mod
    a ja powiem tyle ze najlepsza metodą na zatrzaśnięty kluczyk w bagażniku jest drugi komplet kluczy w domu.

jak się takowego nie ma to w aso bez problemu po podaniu VIN i udokumentoiwaniu ze jest się właścicielem auta dorobią....

robiłem tak w e32 w Gorlitz więc napewno i e38 dorobią.. nie trzeba mieć zapasu ani nic....

polega to na złożeniu zamówienia... po ok. tyodniu przyjeżdza kluczyk serwisowy.. bez immobilka...
    taka śmieszna blaszka z końcówką jak kluczyk...

po czym się sprawdza czy takowy pasuje.... jak tak... to oddaje się panu z uśmiechem mówiąc JA... JA GUT...!!

i po tygodniu następnym odbiera się gotowy kluczyk i kłądzie się go w odopiwednim miejscu.. tak aby nie zapomnieć gdzie się go dało...

Taka moja rada na przyszłość.. a e38 faktycznie cieżko otworzyć gdy nie zna się metody.
    dwa słuszne wybory w życiu to R6 i V12

BLOG MOJE AUTO
    MOJE AUTO komentarze- te pozytywne jak i negatywne mile widziane.

Nieźle.....

A przecież otwarcie bagażnika po wejściu do środka to naprawdę żaden problem. Wystarczy WDS..... ;)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez ac_kotlet
    Jeżeli auto nie ma worka na narty to rzeczywiście problem. Nie ma jednak rzeczy niemożliwych: tutaj opisana jest cała operacja otwierania bagażnika z kluczykiem w środku , łącznie z podważaniem drzwi, otwieraniem maski przy pomocy długiego druta- od strony kabiny, próbą otworzenia auta poprzez grzebanie w elektronice i w końcu wybijaniem otworu na worek na narty przy pomocy młotka i dłutka :D (okazało sie że auto jednak NIE MA worka) :D :D
    Ale to nie było miłe. Jak można tak naciągnąć drzwi?! Ale bym kopa sprzedał kolesiowi za połowę rzeczy jakie robił!
    Właścicielowi nie przeszkadzało bo i tak wieśniak! Widzieliście to auto? Te światła? I TĄ CHROM RAMKĘ w okół nich??!! haha nawet w PL nikt nie zrobiłby takiego WT ;D
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar dOOm_PL
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Witam
    Do paru dniach nieobecności już jestem z kluczykiem w dłoni i zakupami w domu. To uczucie jest naprawdę *bezcenne*.
    Dziękuje wszystkim zainteresowanym za pomoc. Teraz pewnie jest kilku zainteresowanych jak to zrobiłem:)
    Kluczyka z ASO odpuściłem bo czas oczekiwania był do 2 tygodni pod warunkiem ze stawie się tam osobiście z dowodem rejestracyjnym itd.

A prawda jest taka ze miałem szczęście w nieszczesciu!!:/ jakiś czas temu zepsuł mi sie centralny w prawych tylnych drzwiach- przez co można było otworzyć klamka od środka. Po 1 *fachowcu* trafil mi sie gosc który zrobił to z "poduszka" ale w sposób bezbolesny. Chociaż jak na początku usłyszałem "poduszka" to powiedziałem *!!!dziekuje!!!* tylko ten wytłumaczył ze ma porządną przyssawkę a nie *ŚRUBOKRĘTA* udalo sie otworzyć tylne drzwi aczkolwiek stwierdzil ze nawet gdyby sie nie udalo to wystarczyło żeby się dostał pod maske i tez by otworzył.

Później musiałem cos zrobić z zaślepka z pokrowca na narty ale nie bede tego opisywał na otwartym forum ponieważ nie wiem kto to będzie czytał... (chociaż nie sadze żeby złodziejowi chodziło zeby sie dostać do bagażnika:) )

Nie potrafiłem wybic szyby w swojej bmce ze swiadmoscia ze od fabryki wszystkie byly ori a teraz przez moja durnote bede musiał którąś wybijać...;/ (swoja droga to byłem ciekaw ile trzeba sie namęczyć aby wybic podwójna szybe z 7er:) )

dobry sposób wysłał mi kolega ac_kotlet !!! Niestety nie mialem na tyle długiego przedłużacza aby sięgnąć wiertarka DODAM ZE NIE CHODZI TUTAJ O WIERCENIE ZAMKA!!!
    Tak wiec gdybym mial możliwość to bym tak zrobil.

Tak wiec pozdrawiam i dziekuje za wszelka pomoc!!
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Porsche Cayenne Turbo S
    Cytat Zamieszczone przez ac_kotlet
    Cytat Zamieszczone przez raski
    Co do wybitej szyby to....

wybijesz szybę i co dalej?????

auto ma wyłączone napięcie więc:
    ...wchodzisz przez okno do środka i przez worek na narty wyjmujesz klucz z bagażnika.
    Widzisz coboss mądrzysz się a nawet nie pomyslałeś że przez worek drutem wyciągniesz kluczyki- no chyba że masz tak ubogą wersję że nie masz worka, ja ich jż tyle demontowalem że mnie naprawde nikt nie musi pouczać, jak chcecie to sobie kombinujcie w aso i dorabiajcie. Sposób jest na wszystko. Jest ich jeszcze kilka, ale jak WojtekD nie każe to nie każe, a znam jeszcze przynajmniej 3 żeby poza wybitą szyba sie dostać, ewent 4 bez nzjmniejszych strat w 10min. Jak jestes lepszy- zwracam honor. Ale forum nie słuzy do tego by się wymądrzać i kontrować lub krytykowac czayjes rade, trzeba się podzielić swoja mądrą radą, a jeśli sie jej nie ma i tylko dogryza innym to lepiej cicho siedzieć.Mysle że temat itak już zakonczony więc szkoda tu klawiatury.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    No spoko ale gdzie żeby wybijać szybę którąkolwiek! Jak słyszałeś otwarł bo coś na grzebał z zamkami, normalnie nie ma to sensu.
    Uwierz mi, że jak masz taki problem pod marketem w mieście gdzie niedaleko są firmy jakie wymieniałem. To za przedział 50-100zł, po 20 minutach siedzisz w aucie bez żadnych bonusowych problemów. Wystarczy jeden telefon bo Ci kolesie działają na zasadzie pogotowia pomocniczego. Warto latać, kombinować, robić wiochę aby zaoszczędzić kilkadziesiąt zł?
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar dOOm_PL
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    No spoko ale gdzie żeby wybijać szybę którąkolwiek! Jak słyszałeś otwarł bo coś na grzebał z zamkami, normalnie nie ma to sensu.
    Uwierz mi, że jak masz taki problem pod marketem w mieście gdzie niedaleko są firmy jakie wymieniałem. To za przedział 50-100zł, po 20 minutach siedzisz w aucie bez żadnych bonusowych problemów. Wystarczy jeden telefon bo Ci kolesie działają na zasadzie pogotowia pomocniczego. Warto latać, kombinować, robić wiochę aby zaoszczędzić kilkadziesiąt zł?
    Owszem masz racje... Ale jak widzisz na moim przykładzie nie bylem u 1 "speca" trochę się nadzwonilem i naciągałem i co najmniej nie chodziło tu o 50zl w jedna czy druga tylko o to ze szkoda mi było wybijać szybę zwłaszcza ze były podwójne i fabryczne;/
    tak wiec nie zawsze ma się jakiegoś gościa co potrafi otworzyć zamek nie używając młotka i śrubokręta.
    Tak na zakończenie tematu jeżeli komuś się coś takiego zdarzy to warto napisać do kolegi ac_kotlet 'a ponieważ miał ciekawy niemiecki schemat tylnej klapy;) Ja nie moglem go wypróbować ponieważ samochód stal w nieprzyjaznym środowisko;):D
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Uprawnienia umieszczania postów