Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 86

Wątek: pięta achillesa w E38

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak
    ja po zakupie zrobiłem drążek środkowy,wahacz, zbieżność, wyciek ze wspomagania (wąż od podciśnienia 2 razy bo mi źle zrobili), płyn od wspomagania, filtr oleju plus olej filtr paliwa, filtry gazu, filtr powietrza,

zostało: wyciek z miski olejowej (mam nadzieje ,że wyciek z pod uszczelki)
    wyciek z zbiorniczka od wspomagania na przewodzie (dzisiaj będę miał rurkę),
    sprężyny z tyłu bo pęknięta ale nic nie słychać

p.s przeraża mnie perspektywa zwalania michy po wymianie oleju mogłem to zrobić od razu, chcę wymienić uszczelki od michy i pod pokrywą zaworów, ktoś wie jaki koszt?
    e32 v8 manual

Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    Moim zdanie Tą "piętą" w BMW to elektryka, każdy mechanik wam to powie ! Zalicza sie w tym właście licznik, nawiewy ,Navi oraz TV jak i Airbagi to wszystko często nawala. Zawiecha to sprawa naszych dróg ! Wymieniłem juz wszystkie elementy z przodu (sworznie, drążki, amory, wahacze itd. ) Z tyłu zrobiłem już wahacze i amory zostały jeszcze tuleje. Szczerze tyle rzeczy nie wymnieniłem w żadnym aucie, które posiadałem ale i tak 7 ma to coś !!!

Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    a zapomniałemm o silniku miałem nagar na zaworze i nie domykał się wiec musiałem zdjąc głowice wiecie co to oznacza ! 500zł same uszczelki ! Robota moja !

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750iL individual 97r.
    tak potwierdzam pocące się węże przy zaciskach na zbiorniczku wspomagania i nivo
    poza tym przednie zawieszenie niby zero luzów ale jednak ciągle coś nie pasuje już wymieniłem tuleje z przodu i wahacze górne z tyłu ale na 19" kołach nadal jest z przodem nie tak jak przejadę przez tory to słychać stuki prawdopodobnie wahacze przednie do wymiany
    poza tym monitor widzę że mruży naj częściej na wolnych obrotach
    pixele wyświetlacza

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak
    dokładnie z jakiego poowodu, nagaru??
    e32 v8 manual

Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    Skąd nagar ? może od Gazu sam chciałbym wiedzieć ! Auto zaczeło być słabsze i słychać było jak kompresja idzie w wydech ! (Podobny dźwiek do zepsutego popychacza, ale bardziej słyszalny) Sprawdziłem ciśnienie na każdym "Garze" i na 6 prawie "0". Po sciągnięciu głowicy przeczyściłem pastą zaworową wszystkie zawory poskręcałem sprawdziłem i jest OK.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak
    a to nie jest tak ,że nagar się robi jak się robi krótkie trasy po mieście na niedogrzanym silniku, coś mi się o uszy obiło..
    e32 v8 manual

Początkujący Użytkownik
    BMW
    725 tds
    U mnie jak dotad co zauwazylem : pixele po ok. 200km autko ostygnie i wszystko wraca do normy , ostatnio pompa paliwa (chyba) nie odpala ;-( , pompa wtryskowa ( problem z odpaleniem na cieplym od dnia zakupu ) , otwieranie bagaznika z pilota i dociaganie klapy od jakiegos czasu ( komunikat - kaferroum ofnet ) , rozsypujace sie podszybie i uszczelka przedniej szyby , wyciek paliwa z pod wtrysku , mokre laczenie pokrywy silnika i glowicy ( na styku ) , pekajace weze od chlodzenia ( koszt wymiany wezyka 13zl , lawetaz wrocka 400zl + 100zl plyn ) , zatopiony plywak w zbiorniczku plynu chlodzacego - czujnik nie dziala - komunikat kuhllwaser prufen ) , zarowki wszystkie sprawne a komunikat - standlicht prufen ... blad poduszek od czasu do czasu po wykasowaniu carsoftem - ok , skrzypienie ukladu kierowniczego , nieodpalanie mimo ze w zbiorniku ok 20l paliwa ... Rany z Oplem frontera mialem znacznie mniej problemow ;-)

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez chrisxz
    U mnie jak dotad co zauwazylem : pixele po ok. 200km autko ostygnie i wszystko wraca do normy , ostatnio pompa paliwa (chyba) nie odpala ;-( , pompa wtryskowa ( problem z odpaleniem na cieplym od dnia zakupu ) , otwieranie bagaznika z pilota i dociaganie klapy od jakiegos czasu ( komunikat - kaferroum ofnet ) , rozsypujace sie podszybie i uszczelka przedniej szyby , wyciek paliwa z pod wtrysku , mokre laczenie pokrywy silnika i glowicy ( na styku ) , pekajace weze od chlodzenia ( koszt wymiany wezyka 13zl , lawetaz wrocka 400zl + 100zl plyn ) , zatopiony plywak w zbiorniczku plynu chlodzacego - czujnik nie dziala - komunikat kuhllwaser prufen ) , zarowki wszystkie sprawne a komunikat - standlicht prufen ... blad poduszek od czasu do czasu po wykasowaniu carsoftem - ok , skrzypienie ukladu kierowniczego , nieodpalanie mimo ze w zbiorniku ok 20l paliwa ... Rany z Oplem frontera mialem znacznie mniej problemow ;-)
    Chrisxz wymieniles dokladnie wszystkie usterki zameczonego i niedbanego 725... auto z tymi przypadlosciami ma przejechane gruuuubo ponad pol miliona km wiec nie ma sie co dziwic... (pol miliona na TDS to pestka tylko ze tu wlasciciel (domyslam sie ze poprzedni) nic nie robil zeby auto utrzymac w nalezytym stanie)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Chłodnica ... Po iluś tam latach po prostu się kończy .. bardzo często odpada kruciec wodny po stronie kierowcy na górze ... U mnie odpadł ^&%$# wczoraj ...

Uprawnienia umieszczania postów