Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 86

Wątek: pięta achillesa w E38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    "BMW-Będziesz miał wydatki" to najlepiej znaja uzytkownicy Audi :D bo wydatki maja okolo 1,5x wieksze w porownaniu do BMW ;)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    A4 98r. 2.8 quattro - ludzie nie kupujcie Audi .... Ono mnie wykończy ....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex: E32 750, E38 730i, E38 735i, E38 725d, E38 730d, E36 325i, E34 540i, E39 540i,740d F01; 730d E65
    Kochani sprzedaję swoją siódemkę bo jest już w takim stanie, że nie mam co w niej robić ;) i chce kupić 730D z 99 roku.
    Jakie wady maja te auta po liftingu i z silnikiem diesla.
    Dziekuje i spokojnych Świat Wszystkim :)

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    Mówimy oczywiście o silniku. Bo reszta jest taka jak w innych e38. jedź na serwis i sprawdź wtryski , czy jest odpowiednia dawka na poszczególnych wtryskach.Sprawdź turbinę, tylko ze bez jej wyjęcia ciężko jest zdiagnozować w jakim jest stanie. Czy auto równomiernie przyspiesza do maksymalnych prędkości. jak chodzi na biegu jałowym, czy równomiernie?Takie podstawy to są . Ale moim zdaniem najważniejsze są wtryski i turbina.
    B M W

Staram się pisać poprawnie po polsku.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    No to i ja dorzucę kilka rzeczy które wymieniłem w swojej 735i.
    Od początku:
    1. końcówki kierownicze
    2.tuleje wahacza górnego przód
    3.łączniki stabilizatora przód
    4. 4x amortyzator Bilstain
    To tyle z zawiechy
    5. naprawa pixeli
    6. wymiana czujnika położenia wałka rozrządu
    7. wymiana kompetu uszczelnienia dekli zaworowych
    8. olej w skrzyni wymiana
    Chyba nic nie pominęłem. Oczywiście plus normalna eksploatacja filtry, klocki tył jak narazie, akumulator, dołożyłem zmieniarkę CD
    Lubię ład i porządek w aucie, nie dopuszczam stuków ani innych nie pożądanych dzwięków. Auto kupiłem droższe niż średnio na rynku. Było ogarnięte i dbane. Jak widać jednak zawsze coś trzeba poprawić i zmienić. Obecnie zostało mi jeszzce kilka drobiazgów. To już tylko takie widzi mi się :) w porównaniu do tego co już za mną. Pewnie za całą łączna kwotę kupił bym obecnie pierwszy skromny egzemplaż E65 No ale cóż jak się dba to sie ma.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740
    Jak to czytam, to tylko sie okopac a nie jezdzic e38, polonez jest mniej awaryjny...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750i
    U mnie wymieniane

Tarcze tył
    Klocki przód
    Amortyzatory tył
    Zbiornik paliwa, niestety stary przyorałem :/
    Filtry
    Olej

Mam zamiar zrobić

Wymiana pompy paliwa ta co jest z 3l
    Naprawa pixeli
    Spryskiwacze coś mi nie działają
    Nabicie klimy

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )

Ja pikole

Jak przeczytalem wszystkie posty...to sie za glowe zlapalem.A mam zamiar kupic e38 z 2000-01r z silnikiem m62b44.Do ceny zakupu trzeba jeszcze doliczyc jakies 10tys :).

Ale ze swoja e32 tez mialem wydatkow,zawiecha przod i tyl cala,swap m30b35 i remont,ukl hamulcowy i wiele innych,wydalemw nia ok 15tys..Ale po tym wszystkim jestem szczesliwym posiadaczem siudemki i nie mam z nia klopotow juz od 4 lat,same pierdoly serwisowe i to wszystko.

PS nie ma co sie zrazac co do e38,jest lepiej dopracowane niz e32.Samochod ma swoje lata i nie nalezy odkladac napraw na poznie,albo ,,zydzic'' na czesci zamienne
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35

Re: Ja pikole

Cytat Zamieszczone przez MCGUMA
    Jak przeczytalem wszystkie posty...to sie za glowe zlapalem.A mam zamiar kupic e38 z 2000-01r z silnikiem m62b44.Do ceny zakupu trzeba jeszcze doliczyc jakies 10tys :).

Ale ze swoja e32 tez mialem wydatkow,zawiecha przod i tyl cala,swap m30b35 i remont,ukl hamulcowy i wiele innych,wydalemw nia ok 15tys..Ale po tym wszystkim jestem szczesliwym posiadaczem siudemki i nie mam z nia klopotow juz od 4 lat,same pierdoly serwisowe i to wszystko.

PS nie ma co sie zrazac co do e38,jest lepiej dopracowane niz e32.Samochod ma swoje lata i nie nalezy odkladac napraw na poznie,albo ,,zydzic'' na czesci zamienne
    Zgadzam sie w 100%. Ja swoją E38 kupiłem naprawdę bardzo zadbaną i przepłaciłem za nią. Przez pierwszy miesąc nic mi w niej nie przeszkadzało. Po pewnym czasie zaczęło mnie denerwoać a to to a to tamto, a że jestem prawdziwym maniakiem marki i uwielbiam jak wszystko jest dopięte na ostatniu guzik, to poprostu zaczęły się inwestycje. reasumując to co wymieniłem (po łepkach) zliczyłem coś na kwotę około 5 tys. Teraz jeszcze zostało wymienić filtry pyłkowe odgrzybić klimkę, profilaktycznie wymienić odmę. Tyle w tym oszczędnosci że praktycznie wszystko to zrobiłem sobie sam. Łącznie z diagnostyką auta. Gdyby przyszło mi jeszcze zapłacić za to mechanikom, kwota ta była by jeszcze większa pewnie o jakąś połowę. Jedno jest pewne BMW a zwłaszcza E38 to auto nie tanie w eksploatacji ale jak sie o nia dba to odwdzięcza się niesamowitym komfortem i prestiżem. Spotkałem sie nawet z opiniami ludzi, którzy mają obecnie E65 że jednak E38 to było najprawdziwsze z prawdziwych BMW. Miło takich słów słuchać. Sporo jeżdzi obecnie po naszych drogach E38, ale szkoda ze połowa z nich to wytłuczone wraki przepięknego modelu. Dlatego też koledzy dbajmy o stan i wygląd naszych autek, żeby jak najdłużej nam służyły i cieszyły oko nie tylko nasze ale i ludzi którzy zauważają ładną E38 na dużych alusach pełznącą między szarymi fiatami i Vw po naszych ulicach. Pozdrawiam.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i

Re: Ja pikole

Cytat Zamieszczone przez Danek25
    Sporo jeżdzi obecnie po naszych drogach E38, ale szkoda ze połowa z nich to wytłuczone wraki przepięknego modelu. Dlatego też koledzy dbajmy o stan i wygląd naszych autek, żeby jak najdłużej nam służyły i cieszyły oko nie tylko nasze ale i ludzi którzy zauważają ładną E38 na dużych alusach pełznącą między szarymi fiatami i Vw po naszych ulicach. Pozdrawiam.
    Niestety ale okreslenie polowa to baaaardzo optymistyczne... osobiscie uwazam ze okolo 80% z pieknych 7ek jest niestety wytluczonymi i zajechanymi wrakami i zakup takiego egzemplarza (studnia bez dna) niestety zniecheci potencjalnego przyszlego pasjonata do naszej kochanej marki... :(
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Uprawnienia umieszczania postów