"BMW-Będziesz miał wydatki" to najlepiej znaja uzytkownicy Audi :D bo wydatki maja okolo 1,5x wieksze w porownaniu do BMW ;)
"BMW-Będziesz miał wydatki" to najlepiej znaja uzytkownicy Audi :D bo wydatki maja okolo 1,5x wieksze w porownaniu do BMW ;)
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
A4 98r. 2.8 quattro - ludzie nie kupujcie Audi .... Ono mnie wykończy ....
Kochani sprzedaję swoją siódemkę bo jest już w takim stanie, że nie mam co w niej robić ;) i chce kupić 730D z 99 roku.
Jakie wady maja te auta po liftingu i z silnikiem diesla.
Dziekuje i spokojnych Świat Wszystkim :)
Mówimy oczywiście o silniku. Bo reszta jest taka jak w innych e38. jedź na serwis i sprawdź wtryski , czy jest odpowiednia dawka na poszczególnych wtryskach.Sprawdź turbinę, tylko ze bez jej wyjęcia ciężko jest zdiagnozować w jakim jest stanie. Czy auto równomiernie przyspiesza do maksymalnych prędkości. jak chodzi na biegu jałowym, czy równomiernie?Takie podstawy to są . Ale moim zdaniem najważniejsze są wtryski i turbina.
B M W
Staram się pisać poprawnie po polsku.
No to i ja dorzucę kilka rzeczy które wymieniłem w swojej 735i.
Od początku:
1. końcówki kierownicze
2.tuleje wahacza górnego przód
3.łączniki stabilizatora przód
4. 4x amortyzator Bilstain
To tyle z zawiechy
5. naprawa pixeli
6. wymiana czujnika położenia wałka rozrządu
7. wymiana kompetu uszczelnienia dekli zaworowych
8. olej w skrzyni wymiana
Chyba nic nie pominęłem. Oczywiście plus normalna eksploatacja filtry, klocki tył jak narazie, akumulator, dołożyłem zmieniarkę CD
Lubię ład i porządek w aucie, nie dopuszczam stuków ani innych nie pożądanych dzwięków. Auto kupiłem droższe niż średnio na rynku. Było ogarnięte i dbane. Jak widać jednak zawsze coś trzeba poprawić i zmienić. Obecnie zostało mi jeszzce kilka drobiazgów. To już tylko takie widzi mi się :) w porównaniu do tego co już za mną. Pewnie za całą łączna kwotę kupił bym obecnie pierwszy skromny egzemplaż E65No ale cóż jak się dba to sie ma.
Jak to czytam, to tylko sie okopac a nie jezdzic e38, polonez jest mniej awaryjny...
U mnie wymieniane
Tarcze tył
Klocki przód
Amortyzatory tył
Zbiornik paliwa, niestety stary przyorałem :/
Filtry
Olej
Mam zamiar zrobić
Wymiana pompy paliwa ta co jest z 3l
Naprawa pixeli
Spryskiwacze coś mi nie działają
Nabicie klimy
Jak przeczytalem wszystkie posty...to sie za glowe zlapalem.A mam zamiar kupic e38 z 2000-01r z silnikiem m62b44.Do ceny zakupu trzeba jeszcze doliczyc jakies 10tys :).
Ale ze swoja e32 tez mialem wydatkow,zawiecha przod i tyl cala,swap m30b35 i remont,ukl hamulcowy i wiele innych,wydalemw nia ok 15tys..Ale po tym wszystkim jestem szczesliwym posiadaczem siudemki i nie mam z nia klopotow juz od 4 lat,same pierdoly serwisowe i to wszystko.
PS nie ma co sie zrazac co do e38,jest lepiej dopracowane niz e32.Samochod ma swoje lata i nie nalezy odkladac napraw na poznie,albo ,,zydzic'' na czesci zamienne
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(
Zgadzam sie w 100%. Ja swoją E38 kupiłem naprawdę bardzo zadbaną i przepłaciłem za nią. Przez pierwszy miesąc nic mi w niej nie przeszkadzało. Po pewnym czasie zaczęło mnie denerwoać a to to a to tamto, a że jestem prawdziwym maniakiem marki i uwielbiam jak wszystko jest dopięte na ostatniu guzik, to poprostu zaczęły się inwestycje. reasumując to co wymieniłem (po łepkach) zliczyłem coś na kwotę około 5 tys. Teraz jeszcze zostało wymienić filtry pyłkowe odgrzybić klimkę, profilaktycznie wymienić odmę. Tyle w tym oszczędnosci że praktycznie wszystko to zrobiłem sobie sam. Łącznie z diagnostyką auta. Gdyby przyszło mi jeszcze zapłacić za to mechanikom, kwota ta była by jeszcze większa pewnie o jakąś połowę. Jedno jest pewne BMW a zwłaszcza E38 to auto nie tanie w eksploatacji ale jak sie o nia dba to odwdzięcza się niesamowitym komfortem i prestiżem. Spotkałem sie nawet z opiniami ludzi, którzy mają obecnie E65 że jednak E38 to było najprawdziwsze z prawdziwych BMW. Miło takich słów słuchać. Sporo jeżdzi obecnie po naszych drogach E38, ale szkoda ze połowa z nich to wytłuczone wraki przepięknego modelu. Dlatego też koledzy dbajmy o stan i wygląd naszych autek, żeby jak najdłużej nam służyły i cieszyły oko nie tylko nasze ale i ludzi którzy zauważają ładną E38 na dużych alusach pełznącą między szarymi fiatami i Vw po naszych ulicach. Pozdrawiam.Zamieszczone przez MCGUMA
Niestety ale okreslenie polowa to baaaardzo optymistyczne... osobiscie uwazam ze okolo 80% z pieknych 7ek jest niestety wytluczonymi i zajechanymi wrakami i zakup takiego egzemplarza (studnia bez dna) niestety zniecheci potencjalnego przyszlego pasjonata do naszej kochanej marki... :(Zamieszczone przez Danek25
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!