Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 86

Wątek: pięta achillesa w E38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    725 tds
    U mnie jak dotad co zauwazylem : pixele po ok. 200km autko ostygnie i wszystko wraca do normy , ostatnio pompa paliwa (chyba) nie odpala ;-( , pompa wtryskowa ( problem z odpaleniem na cieplym od dnia zakupu ) , otwieranie bagaznika z pilota i dociaganie klapy od jakiegos czasu ( komunikat - kaferroum ofnet ) , rozsypujace sie podszybie i uszczelka przedniej szyby , wyciek paliwa z pod wtrysku , mokre laczenie pokrywy silnika i glowicy ( na styku ) , pekajace weze od chlodzenia ( koszt wymiany wezyka 13zl , lawetaz wrocka 400zl + 100zl plyn ) , zatopiony plywak w zbiorniczku plynu chlodzacego - czujnik nie dziala - komunikat kuhllwaser prufen ) , zarowki wszystkie sprawne a komunikat - standlicht prufen ... blad poduszek od czasu do czasu po wykasowaniu carsoftem - ok , skrzypienie ukladu kierowniczego , nieodpalanie mimo ze w zbiorniku ok 20l paliwa ... Rany z Oplem frontera mialem znacznie mniej problemow ;-)

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez chrisxz
    U mnie jak dotad co zauwazylem : pixele po ok. 200km autko ostygnie i wszystko wraca do normy , ostatnio pompa paliwa (chyba) nie odpala ;-( , pompa wtryskowa ( problem z odpaleniem na cieplym od dnia zakupu ) , otwieranie bagaznika z pilota i dociaganie klapy od jakiegos czasu ( komunikat - kaferroum ofnet ) , rozsypujace sie podszybie i uszczelka przedniej szyby , wyciek paliwa z pod wtrysku , mokre laczenie pokrywy silnika i glowicy ( na styku ) , pekajace weze od chlodzenia ( koszt wymiany wezyka 13zl , lawetaz wrocka 400zl + 100zl plyn ) , zatopiony plywak w zbiorniczku plynu chlodzacego - czujnik nie dziala - komunikat kuhllwaser prufen ) , zarowki wszystkie sprawne a komunikat - standlicht prufen ... blad poduszek od czasu do czasu po wykasowaniu carsoftem - ok , skrzypienie ukladu kierowniczego , nieodpalanie mimo ze w zbiorniku ok 20l paliwa ... Rany z Oplem frontera mialem znacznie mniej problemow ;-)
    Chrisxz wymieniles dokladnie wszystkie usterki zameczonego i niedbanego 725... auto z tymi przypadlosciami ma przejechane gruuuubo ponad pol miliona km wiec nie ma sie co dziwic... (pol miliona na TDS to pestka tylko ze tu wlasciciel (domyslam sie ze poprzedni) nic nie robil zeby auto utrzymac w nalezytym stanie)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Chłodnica ... Po iluś tam latach po prostu się kończy .. bardzo często odpada kruciec wodny po stronie kierowcy na górze ... U mnie odpadł ^&%$# wczoraj ...

Boss dobrze gada. Takie przypadłości jak u kolegi Chrisxz są typowe dla auta o które ktoś po prostu przez lata nie dbał. Jeździł i miał wszystko w d****, a jak zaczęło się sypać to czym prędzej pogonił auto i teraz ktoś inny ma problem bo co tydzień trzeba zaglądać na serwis.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Początkujący Użytkownik
    BMW
    725 tds
    Koledzy faktycznie macie racje , zwlaszcza co do przebiegu - licznik wyswietla 192tys. carsoft pokazuje 389tys. .... autko sprowadzone w maju zeszlego roku z wloch , myslalem ze tylko w polsce ludzie nie dbaja o auta , a teraz wiem ze sie mylilem , nic to , powolutku doprowadze ja do stanu uzywalnosci pewnie to troche potrwa ale uwazam ze warto , z poczatku jak ja kupilem i jeszcze nic nie nawalalo wspominalem z lezka w oku poprzednie opla frontere - wygoda brak ocierania glowa o podsufitke ( przy moich prawie 2metrach wzrostu ) , zero przejmowania sie kraweznikami , moglem wjechac gdzie chcialem , a teraz problem z parkowaniem ( nie chodzi o dlugosc auta bo podobna tylko o przeswit ) zrobienie czegos pod spodem nie wymagalo kanalu , a piesii zwiewali z drogi ;-) o wlascicielach maluchow nie wspomne przez litosc ;-))) , wsiadlem do buni ( walac glowa na wstepie , mialem wrazenie ze siedze na ziemi strasznie nisko ) po przejechaniu pierwszych 200km , zaczelem doceniac autko , cisza w srodku - nie musialem krzyczec do zony zeby mnie uslyszala , wygoda czulem sie jak w domu w fotelu zero zmeczenia , tak wypoczety wysiadalem kiedys tylko z reno magnum ;-) A predewszystkim nie zgadzam sie z opiniami ludzi na temat TDS , jezeli tak jak mowicie autko jest zaniedbane to sa z nim problemy to normalne czy to bedzie TDS , TD , V8 .... w oplu mialem motorek 2,2 DTI wszyscy na niego nazekali - oprocz mnie i zony , oboje mielismy takie same auta z tego samego rocznika roznily sie tylko kolorem ale oba byly zadbane i nie bylo problemow . Z racji wieku pewnie juz nie zmienie autka na inne poswiece czas i fundusze na reanimacje tego auta uwazam ze jest tego warte , a wiec tak szybko sie mnie z tego forum nie pozbedziecie , napewno zadam jeszcze wiele pytan i bede dreczyl swoja niewiedza wielu uzytkownikow i forumowiczow przez dlugi czas ;-) pozdrawiam serdecznie wszyskich ktorzy doczytali do konca ;-)

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    wygoda brak ocierania glowa o podsufitke ( przy moich prawie 2metrach wzrostu )
    No nie wiem ile to "prawie" ,ale ja i Kronos powinniśmy mieć dziury w dachu ;)

Cytat Zamieszczone przez Anatol
    wygoda brak ocierania glowa o podsufitke ( przy moich prawie 2metrach wzrostu )
    No nie wiem ile to "prawie" ,ale ja i Kronos powinniśmy mieć dziury w dachu ;)
    Ale Ty masz szyberdach który jednak zwiększa przestrzeń nad głową jak jest nawet tylko uchylony ;D
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Zaawansowany Użytkownik
    "BMW-Będziesz miał wydatki" Takie opinie krążą wokół tej marki tylko dlatego że większość zwłaszcza siódemek krążących po naszych drogach to zjechane na maxa ze świeżutkim lakierkiem i na ładnych kołach skarbonki... bądźmy szczerzy tylko nieliczni z forum mogą się cieszyć małymi przebiegami (szczęściarze) bo kto kupi auto za worek pieniędzy i odda zdrowe bo się znudził... na pewno nie obliczony niemiec. Przy zakupie diesla jest jeszcze gorzej... Jeśli ktoś sie natknie na taką mine i po tygodniu butowania musi robić remont (najczęściej skrzyni) oczywiście pozbywa sie auta i po sprzedaży opowiada jaka to gówniana marka i że w ogóle nie warto bo sie sypie.

Pozdrawiam
    "Old School Style"

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez asluk
    "BMW-Będziesz miał wydatki" Takie opinie krążą wokół tej marki ...
    ... Jeśli ktoś sie natknie na taką mine i po tygodniu butowania musi robić remont (najczęściej skrzyni) oczywiście pozbywa sie auta i po sprzedaży opowiada jaka to gówniana marka i że w ogóle nie warto bo sie sypie.

Pozdrawiam
    Tylko, że te opinie powtarzają w większości ludzie, którzy nawet nie jechali BMW nie mówiąc już o posiadaniu takiego samochodu ;)
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Cytat Zamieszczone przez radoshb
    Cytat Zamieszczone przez asluk
    "BMW-Będziesz miał wydatki" Takie opinie krążą wokół tej marki ...
    ... Jeśli ktoś sie natknie na taką mine i po tygodniu butowania musi robić remont (najczęściej skrzyni) oczywiście pozbywa sie auta i po sprzedaży opowiada jaka to gówniana marka i że w ogóle nie warto bo sie sypie.

Pozdrawiam
    Tylko, że te opinie powtarzają w większości ludzie, którzy nawet nie jechali BMW nie mówiąc już o posiadaniu takiego samochodu ;)
    To sie zgadza :) Nie odróżniają 5ki od 7emki ale wiedzą że będziesz miał wydatki i oczywiście twierdzą że bmw chleją paliwo jak czołgi. A sie okazuje że moja beemka pali mniej niż Corsa 1.2 mojego kolegi która chłonie średnio 10l w mieście :razz:

BMW jest tylko dla wybranych
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Uprawnienia umieszczania postów