Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: [mechanika] sprzęgło m30b35

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735iA
    Cytat Zamieszczone przez gilu_e32
    masz racje marek1132. Zapomnialem o tym fakcie czy jest kolo dwumasowe czy jednomasowe - tarcze sa rzecywiscie inne.
    Ale z tego co wiem to wiekszosc silnikow m30 mialo kolo jednomasowe.
    A powiedzcie mi jak to jest z kołami zamachowymi jak jest automat? Zawsze jest jednomasowe czy może rolę jego spełnia konwerter? Moje BMW było przez kogoś grzebane (inny wałek) i zastanawiam się czy ten ktoś mógł też coś z kołem powymyślać...

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32, 730, m30b30
    Polak potrafi - tyle Ci moge powiedziec, ale z takim przypadkiem jaki opisales to sie nie spotkalem.
    Gilu_e32

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    Cytat Zamieszczone przez kal!ber
    za 600 zl mam caly silnik to nie wiem czy nie lepiej mi silnik przelozyc (silnik z 86 r przebieg grubo ponad 300tys jezdzil na lotosie mineralnym troche oleju bral problem byl z zapalajaca sie kontrolka oleju jak byl zimny plynu chlodniczego nie bral sprzeglo bylo w dosbrym stanie,munus to ze silnik lezy od pazdziernika w budzie z mojej bylej 7 i ma wykrecone swiece i nie wiem czy cos z niego beje)co o tym myslicie??
    Tak tylko zastanów się nad tym, nie wierz co z niego może być.
    Wtyczki nie problem bo wiazkę zostawił bym ta samą wszystkie czujniki i inne rzeczy, wiedz nie powinno być problemu.
    Możesz się napieprzyć z przełożeniem go a po jakimś czasie coś pieprznie i znów dupa. Jeśli myślisz jeszcze trochę czasu pojezdzić tym samochodem to ja bym wolał te 600zł przeznaczyć na nowe sprzęgło, a nie jakiś stary silnik co do którego nie masz pewności .
    To jest tylko moje skromne zdanie ,ja bym tak zrobił ale to co ty zrobisz to już twój wybór.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    co do silinika jestem pewny jedzilem na tym silniku ponad 3 miesiace plynu nic mi nie bral jedynie spalal troche oleju 0.25 litra na kazdy tysiac km byl problem z dlugim gasnieciem kontrolki oleju (przeloze obudowe filtra lub zmienie na polsyntetyka olej z mineralnego wymienie uszczelniacze zaqworowe i powinno byc ok) jesli chodzi o te kola jedno-dwu masowe to bez problemu mi to siadzie na moja skrzynie w manualu?? bo chyba nie bylo roznic w skrzyni ze jedna skrzynia na starszy silnik nie siada. mam w obecnym silniku walnieta uszczelke pod glowica temu moja decyzja jak by nie padlo sprzeglo to bym robil glowice i bylo by ok a na moj stan budzetu na dzien dzisiejszy wydac ponad 2tys na glowice i sprzeglo odpada dlatego moja decyzja o zmianie silnika owy silnik znam nie jest to zobaczony gdzies na zlomie tylko z mojej bylej 7 ktora skonczyla zywot na fiacie bravo :(

Kolego,kiedyś miałem podobny problem,jadę sobie wszystko dobrze,potem zgasiłem silnik i tak jak piszesz, po ponownym odpaleniu nie mogłem włożyć biegu, mimo, że pedał od sprzęgła ok.co zrobiłem,naciśnij kilkanaście razy pedał sprzęgła energicznie na zapalonym silniku,tak jak byś odpowietrzał padał hamulca. U mnie to pomogło i biegi zmieniały się jak tralala przez następne 2 lata, jak się robiło ciężko z przełączeniem to, postępowałem jak opisałem wyżej. Spróbuj i napisz czy pomogło. :D

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    nie pomaga to:(

a pedał zrobił się inny czy jest cału czas taki sam?? jeśli jest taki sam to tak jak koledzy pisali wcześniej,sprzęgło do zrobienia :(

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    taki sam caly czas piszczy cos w sprzegle jak...... silnik juz pod domem i ponawiam pytanie siadzie mi sprzeglo 1 masowe do skrzyni z 91r??prawdopodobnie do 2 masa

Uprawnienia umieszczania postów