Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: SUZUKI GSX R600 K1

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    kiedyś i ja miałem małe przygody z motorami.

Moje maszyny to:
    -Komar/romet 50 (do dzisiaj gdzieś stoi na wiosce, ale raczej by mnie nie udźwignął :D)
    -Jawa Mustang
    -mz etz 150 (kiedyś to było szpan, że się miało motocykl jak z młodych wilków :D, strasznie narowista ta mz-ta była)

Ale mi przeszło, pamiętam najbardziej jak komarkiem się wwaliłem w takie krzaki z kolcami, jechał z 50km/h i w jechałem w takie ogromne piachy, nie mogłem wysterować i jeb w krzaki :D od tamtego czasu raczej jakoś wolę samochody

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Przypomne o co pytał FuBu:
    Może tutaj ktos podpowie mi na co patrzeć przy zakupie takiego motocyklu , zaznaczam że będzie to mój pierwszy "superbike"
    Więc nie róbmy OT co kto przeżył na motocyklu i jakie ma marzenia.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Vip Vip Awatar FuBu
    BMW
    E38 728i Sport Indywidual
    Blog
    3
    Sorki za ciszę w temacie, ale jakos ostatnio nie miałem czasu nic napisać , a więc

Cytat Zamieszczone przez EVAN
    FuBu to Twój pierwszy superbike czy bike?
    no niestety ma to być mój pierwszy motocykl, wiem że musze od czegos zacząć . Jezdziłem kiedys "amatorsko" Yamaha YZF Thundercat'em (jeszcze gdy nie posiadałem prawka)

Cytat Zamieszczone przez EVAN
    Jakie masz doswiadczenie z motocyklami?
    Doswiadczenia wielkiego co prawda nie mam , przez kilka lat zbieralem sie do zakupu lecz ostatecznie gdy już byłem gotowy kupić , wymiękałem . . .

Z wiekiem mysle że nabrałem więcej odwagi i rozumu tak więc mowy o jakich kolwiek sportowych "extremalnych doznaniach" na publicznych drogach nie ma mowy.

Wiem że motor potrafi być nieobliczalny, może i GSX R600 jest zbyt sportowym motocyklem ale mysle że gdy dojdę do wprawy na takim sprzęcie , to żaden inny nie sprawi mi problemów :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Cychol
    BMW
    R 1200 RT
    FuBu, pamiętaj o tym, że motocykliści dzielą się na takich co leżeli, takich co będą leżeli i takich co akurat leżą. Tak samo jak nie ma motocykla, który nigdy nie leżał, no może poza niektórymi nówkami. Dlatego trzeba pamiętać o tym, że wywrotka na niektórych motocyklach mniej boli i wcale nie jest prawdą to co napisałeś:
    Wiem że motor potrafi być nieobliczalny, może i GSX R600 jest zbyt sportowym motocyklem ale mysle że gdy dojdę do wprawy na takim sprzęcie , to żaden inny nie sprawi mi problemów
    jeżeli zaczynasz od trudnego sprzętu to możesz zamiast dojść do wprawy szybko się zniechęcić, dlatego też będę Ci radzić: kup na początek coś mniej wymagającego, po to żebyś mógł za parę miesięcy bez stresu wsiąść na GSX R600 ;-)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745d lift
    Nie ma co szaleć na pierwsze moto. ja tez w ym roku rozpocząłem przygode z motocyklem i zacząłem od Suzuki Bandit 600 przerobiony na streetfightera- super sprawa
    Przybyli ułani pod okienko.....
    ......czarną Beemką Siódemką!!!

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Ja bym zaczął od czegoś słabszego. Ja osobiście wybrałem taką drogę
    -skuter
    - dealim 125cm3
    -"jajko" 600cm3
    -potem już tylko motocykle na tor
    ale wydaję mi się, że taka droga była bardzo dobra. Nie mówię żebyś kupował skuter ;D ale zaczął od czegoś słabszego. Powiem tak. Na małym sprzęcie napewno szybciej opanujesz techniczną stronę jazdy motocyklem. To wcale nie wstyd jeździć na jakiejś np 250 lub 500.
    Co do tego , że będziesz jeździć spokojnie.... FuBu nie da rady , uwierz mi. Jak będziesz miał pod manetką ponad 100KM to na bank prędzej czy później postanowisz "odkręcić" :D
    Ja bym zaczął albo od "jajka" albo od jakiegoś horneta albo coś bardziej w kierunku sportowego charakteru -- > http://motobr.files.wordpress.com/20...uki-gs500f.jpg
    Warto poświecić jeden sezon na naukę a potem przesiąść się na coś mocniejszego.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Zaawansowany Użytkownik Awatar kataniarz
    BMW
    e38 735iA
    Fubu Suzuki Bandit 600 dobry sprzet silnik nie do zdarcia silnik ciutke za slaby do masy ale na poczatek idealny polecam:)

Vip Vip Awatar FuBu
    BMW
    E38 728i Sport Indywidual
    Blog
    3
    a czy Kawasaki zx6r ( http://cgi.ebay.co.uk/Kawasaki-Ninja...item2a05a3dda0 ) to też nie zbyt dobry wybór na pierwszy motor ?

Vip Vip
    BMW
    ex E32 735
    Ja poleciłbym jeszcze Honde cbr600 lub Triumph Daytona 675. Wiekszość 600 dostaje 'kopa' powyżej 7-8tyś/obr a daytona ciągnie równo prawie od dołu ok 3-4tyś/obr.
    Przejdz sie po salonach i popytaj o jazdy testowe. Pojeżdzisz paroma sprzętami i będziesz miał jakieś rozeznanie która marka Ci odpowiada. Powodzenia w poszukiwaniach.

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Szukaj raczej wśród motocykli szosowo/turystycznych - ja bym na początek polecał coś mniejszego niż 600cm ze względu na moc i masę (chociaż jest np yamaha xt600 która ma 50 koni a nawet mnie potrafi sponiewierać w terenie ostro ;) ). Ja bym szukał czegoś w okolicy 400cm3 i trochę tańszego - bo ślizg zawsze może się zdarzyć, albo jakaś wywrotka na postoju - i nie będzie ci szkoda.

Ja jeżdżę sporo na motorach (zaczynałem od jawki 50 , cz175, mz 150 , mz 251, honda nsr125 , cbx 750 itd) - i napisze jeszcze raz - nie porywaj się na za duży motocykl - kup mniejszy/słabszy/lżejszy/o miększym zawieszeniu
    będzie łatwiej się wszystkiego nauczyć - a na 600 czy 900cm zawsze jest czas ;)

Uprawnienia umieszczania postów