-
Początkujący Użytkownik
Z firmą z Opola miałem kontakt, udałem się do nich w celu chipowania zaraz po kupnie samochodu. Dzwoniłem do nich kilka razy, aby dowiedzieć się jakiś szczegółów, wytłumaczyłem dokładnie jaki samochód, jaki silnik, jaki przebieg...
Przyjeżdżam na umówioną datę i okazuje się że promocji na umówioną telefonicznie cenę nie będzie bo silnik V8 ma 2 sterowniki, czyli 2 700zł brutto(wersja Individual).
W czasie testu wyszło, iż jest błąd doładowania na biegu jałowym i prawdopodobnie przepływomierze są w pierwszej fazie usterki. Diagnostyka ta która trwała 1.5h kosztkowała mnie 750zł- jak tłumaczył odczyt komputerem 200, kasowanie błędu 200, hamownia jezdna 350zł. Cena zdecydowanie z kosmosu, zadeklarowałem że awarię usunę i czy koszty zostaną pomniejszone o tę kwotę na przyszły raz- nie.
Jak to się zareklamował-"kasuję tyle bo wiem gdzie uderzyć "młotkiem"".
Być może chiptuning w miarę im wychodzi ale z takim podejściem zdecydowanie daleko nie zajdą. Warsztatu więcej nie odwiedzę, polecić nie polecę- bo może akurat sytuacje będziecie mieć podobną do mojej i od wejścia będą jakieś "niedomówienia" kosztujące połowę wartości modyfikacji.
Szukam więc dzielnie dalej:) Jutro będę się kontaktował z Wrocławiem, Bielskiem i Krakowem.
Uprawnienia umieszczania postów